Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ανεύθυνη χυδαιότητα» οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Σταύρου Μπαλάσκα

Με προσφυγή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με απόσπασμα των δηλώσεων του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των Αστυνομικών της ΕΑΣΥΑθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, το περασμένο Σάββατο (05/06), αναφορικά με την έξαρση της εγκληματικότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η Αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τους εγκληματίες στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα».