Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη δολοφονική επίθεση με μολωτοφ στο πλήρωμα της Τροχαίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την επίθεση σε βάρος πληρώματος της Τροχαίας (06/02)και εμπρησμό του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν.

image

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Αστυνομίας, “βραδινές ώρες χθες (06/02) περιπολικό όχημα με πλήρωμα δύο Αστυϕύλακες του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων (Τ.Ο.Τ.Α.) της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, μετέβη μετά από εντολή του κέντρου της Τροχαίας, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπυρ. Τρικούπη προκειμένου να επιληϕθεί τροχαίου ατυχήματος.
Κατά το χρόνο που οι αστυνομικοί επιλαμβάνονταν του περιστατικού, ομάδα ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, εντελώς απρόκλητα  και  αναίτια τους επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα.
Στην ομάδα ενσωματώθηκαν και άλλα άτομα και από κοινού, αϕού έθραυσαν τους υαλοπίνακες του οχήματος, προκάλεσαν τον εμπρησμό του με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροϕή του, ενώ η ϕωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικές  δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο για να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ανέλαβε την κατάσβεση της ϕωτιάς και την αποτροπή περαιτέρω επέκτασή της, δέχθηκαν επίσης αναίτια και απρόκλητη επίθεση με πέτρες, ξύλα, μολότοϕ και άλλα αντικείμενα από την ομάδα των ατόμων, ενώ προέβησαν στην απολύτως αναγκαία και λίαν περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και κόνεως για να τους απομακρύνει.
Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο.
Συνελήϕθησαν οκτώ άτομα τα οποία συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών και με τη δικογραϕία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΩΡΑ- Επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της Τροχαίας με αυτοσχέδιες μολωτοφ.- (06/02)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport