Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας για τις μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού:

ΠΡΟΣ:
A)Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
Β) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
Γ) Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος
Δ) Γενικό Περιφ. Αστ/κο Δ/ντη Κεντρικής Μακεδονίας
Ε) Αστ/κο Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Πιερίας

ΘΕΜΑ: ’’Μετακίνηση Διμοιρίας Υποστήριξης και Ο.Π.Κ.Ε. Δ.Α. Πιερίας‘’

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας, αισθάνεται την ανάγκη για ακόμη μία φορά να εκφράσει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία της για τα αυτονόητα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. που αφορά τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού, ιδιαιτέρως των συναδέλφων που καλούνται να συγκροτήσουν την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Πιερίας καθώς και αυτών που υπηρετούν στις Ο.Π.Κ.Ε. Κεκτημένα ετών, Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα παραβιάζονται κατάφωρα πίσω από δήθεν έκτακτα γεγονότα.
Για ακόμη μία φορά βασιλεύει η προχειρότητα και ο ελλιπείς σχεδιασμός. Κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι ο Ν. Πιερίας διανύει τουριστική σεζόν και αυτή την περίοδο η αυξημένη Αστυνομική παρουσία θεωρείται επιβεβλημένη, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι στον Ν. Πιερίας λειτουργούν δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι εν μέσω θερινής περιόδου λαμβάνονται οι προγραμματισμένες άδειες του Αστυνομικού προσωπικού, κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι οι Αστυνομικοί είναι και αυτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ και έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις απέναντι σε αυτές.
Η υπηρεσιακή πίεση μέρα με την ημέρα αυξάνεται και ξαφνικές μετακινήσεις συνάδελφων για εκτός έδρας εκτέλεση Υπηρεσίας χωρίς τον προαπαιτούμενο χρόνο ανάπαυσης έχουν δυστυχώς γίνει μέρος της καθημερινότητας και οι συνάδελφοι που μένουν πίσω στην έδρα του Νομού επωμίζονται το υπηρεσιακό βάρος των μετακινούμενων με ότι αυτό συνεπάγεται τινάζοντας στον αέρα όχι πλέον την εβδομαδιαία ανακοίνωση υπηρεσίας αλλά την ημερήσια. Η δε υποχρεωτική ανάληψη υπηρεσίας μετά από δεκαεξάωρη ανάπαυση φαντάζει πολυτέλεια.
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!!!» Δώστε άμεσα εσείς την λύση πριν την δώσουν οι δικαστικές αρχές.