“Ενέργειες του Υπουργείου σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται ως πρόθεση για δημιουργία νέων δομών”

Ανακοίνωση του Δήμου Μύρινας, αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο νησί της Λήμνου

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Με αφορμή τη φημολογία περί εγκατάστασης δομής μεταναστών στη Λήμνο, ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Απόστολο Κωνσταντίνου, με πρωτοβουλία του ίδιου του Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος, φανερά ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν στο νησί μας, διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι ενέργειες οι οποίες γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου και αφορούν σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής και προληπτικής αντιμετώπισης πιθανών νέων ροών δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται ως πρόθεση από πλευράς της κυβέρνησης για δημιουργία νέων δομών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εντελώς αναληθές».

Να σημειωθεί ότι τo δημοσίευμα του NantiaReport.gr όπως και σχετικές τοποθετήσεις τοπικών της Αυτοδιοίκησης, αναφέρουν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών (εξετάζεται να αφορά για ασυνόδευτα ανήλικα) σε οικήματα ιδιωτών με εκμίσθωση και δεν έχει γίνει αναφορά σε νέα δομή όπως οι υπάρχουσες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. Η ανακοίνωση του Δήμου σαφώς έχει την σημασία της ως τοπική Αυτοδιοίκηση, παραθέτοντας την θέση του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Απόστολου Κωνσταντίνου, ωστόσο η τοποθέτηση του Επάρχου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Άγγελου Βλάττα-Λαμπρινού,  είναι σαφής ως προς τις κινήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.