Έπαρχος Λήμνου- Αγίου Ευστρατίου: “Καμιά δημιουργία δομής, για εγκατάσταση ή φιλοξενία στα νησιά”

Χωρίς καμία ενημέρωση από την επίσημη Πολιτεία για δημιουργία «Δομής» μεταναστών και με αρνητική στάση, της τοπικής Διοίκησης δηλώνει ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός

Όπως δημοσίευσε το NantiaReport.gr, εντοπίστηκε κινητικότητα και έγιναν ενέργειες, για δημιουργία νέας  δομής στο νησί της Λήμνου.  που λόγω γεωγραφικής θέσης, και με δεδομένο της ανάπτυξης στρατιωτικών βάσεων στο νησί, Ωστόσο και λόγω γεωγραφικής θέσης και της ανάπτυξης στρατιωτικών βάσεων ως “ευαίσθητη περιοχή” ακόμα και η σκέψη εγκατάστασης λαθρομεταναστών στο νησί θα έπρεπε να είναι αποτρεπτική.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Βλάττας Λαμπρινός Άγγελος, επανέρχεται και δηλώνει αρνητικός για οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση. Αναφέρει σχετικά, ο Έπαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Τις τελευταίες μέρες έντονη είναι η ανησυχία στο νησί μας για την άφιξη Πολιτογραφημένων Ευρωπαίων Πολιτών- όπως πρέπει να αποκαλούνται οι μετανάστες – για να μην μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές.
Πάγια θέση δική μου και της Περιφερειακής Αρχής, είναι καμιά δημιουργία δομής, για εγκατάσταση ή φιλοξενία Πολιτογραφημένων Ευρωπαίων Πολιτών στα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από την Πολιτεία ούτε προς προς τον Περιφερειάρχη, ούτε προς τον Έπαρχο της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί μία ομάδα εθελοντών που έχει τα μάτια της ανοιχτά σε κάθε περίεργη κίνηση. Κάθε πληροφορία που φτάνει σε μένα γίνεται άμεση ενημέρωση στους Προέδρους της συγκεκριμένης περιοχής και ελέγχεται για την ορθότητα της.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, πέραν από την ανακοίνωση για την πρόσληψη της ομάδας φύλαξης. Το επόμενο χρονικό διάστημα κρίνεται κρίσιμο και πρέπει όλοι να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά για το καλό των νησιών μας.
Προτρέπω τους συμπατριώτες μας που έχουν υποκύψει ή σκέφτονται να υποκύψουν στον γλυκό ήχο του χρήματος, να ξανασκεφτούν το μέλλον των νησιών και των παιδιών μας και να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους».