Νίκαια: Άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα δράστης της επίθεσης στην 65χρονη- Μαρτυρίες και υλικό απο κάμερες ασφαλείας στην εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών

Στο θολωμένο του μυαλό οι σκέψεις του τον έτρεπαν να κάνει κακό και η παρουσία της 63χρονης τον ώθησαν να πραγματοποιήσει την επίθεση με καθαριστικό μπάνιου

Με καυστικό υγρό , καθαριστικό μπάνιου, σε δοχείο, ο 57χρονος επιτέθηκε στην 65χρονη έξω από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, αδειάζοντας το περιεχόμενο στο πρόσωπο της.

Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στοιχείων του δράστη,  πρόκειται για 57χρονο ρακοσυλλέκτη, με σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας, ο οποίος είχε νοσηλείες σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Όπως ανέφεραν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης,  ο 57χρονος αεπιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια επιχείρησε να κάψει με καθαριστικό υγρό μπάνιου στην 63χρονη γυναίκα.

«Είδα ένα ζευγάρι να κάθεται εκεί απέναντι στο παγκάκι. Ξαφνικά σηκώνεται αυτός ο κύριος που καθόταν μαζί με την γυναίκα και έχει βγάλει δύο μπουκάλια πορτοκαλί, δεν ξέρω το περιεχόμενο που είχανε. Και αρχίζει να αδειάζει τα μπουκάλια αυτά στο πρόσωπο και στο κεφάλι της γυναίκας» ανέφερε στους δημοσιογράφους αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. Από εκεί και πέρα η γυναίκα άρχισε να τρέχει, να φωνάζει. Την πήραν από εδώ και την πήγανε μέσα στο νοσοκομείο και ήρθανε μετά οι ΔΙΑΣ και τον μαζέψανε» προσθέτει.

Ενώ άλλη μαρτυρίας, αναφέρει, «Της φώναζε, την έβριζε για αρκετή ώρα. Σηκώθηκε αυτή να φύγει, να πάει προς το γεφυράκι για να περάσει απέναντι, αυτός έβγαλε από την τσέπη του ένα κόκκινο μπουκάλι, που μοιάζει με αυτό το υδροχλωρικό οξύ που υπάρχει στο σούπερ μάρκετ, και την κατάβρεχε στο κεφάλι. Αυτή για να καλυφθεί έβαλε το μπουφάν της και κάλυψε το κεφάλι της. Αυτός την ακολούθησε και συνέχισε να την καταβρέχει και να την βρίζει. Και της έλεγε: “Εγώ σ’ το είπα. Θα στο κάνω!” Και επειδή η γυναίκα είχε καλύψει το κεφάλι της με τα χέρια, έβγαλε από την τσέπη του ένα σπρέι – δεν ξέρω τι ήταν – και την ψέκασε στα μάτια. Του βάλαμε τις φωνές και επιτέθηκε σε έναν κύριο που πήγε να υπερασπιστεί την γυναίκα».

Στους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν υποστήριξε με ακατάληπτες εκφράσεις και χωρίς ειρμό λόγο, ότι η γυναίκα προσπάθησε..  να τον βιάσει! Τον ίδιο ισχυρισμό παρέθεσε και στους αστυνομικούς του ΤΑ Νίκαιας όπου οδηγήθηκε, με χειροπέδες. Ανέφερε ότι το θύμα είναι πεθερά του ενώ στη συνέχεια αναίρεσε τον ισχυρισμό ισχυριζόμενος ότι διατηρούσαν σχέση κατά το παρελθόν, με τους αστυνομικούς μέχρι στιγμής να μην έχουν αποσαφηνίσει τη σχέση θύματος και δράστη, μέσα από τις ακατάληπτες εκφράσεις του, επιχειρούν να εξακριβωσουν τις συνθήκες και τα κινητρα της επίθεσης.
Η 63χρονη, πολύ ελαφρά τραυματισμένη μετεφέρθη στο Αττικό Νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα.