Ένας Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ στις.. φυλακές

Με στόχο να μπει τέλος στην αναρχία και την ανομία των φυλακών της χώρας, το Υπ.ΠΡΟΠΟ επιχειρεί στοχευμένες τομές

Έπειτα από σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ)  τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος.

Ο Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στις πρόσφατες Κρίσεις είχε προαχθεί και από την Διεύθυνση Αστυνομίας  Κορινθίας τοποθετήθηκε στην Κέρκυρα ως ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων. Με την επιλογή του ωστόσο να αναλάβει το νευραλγικό πεδίο της Εξωτερικής Φύλαξης των Φυλακών, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε αντικατάστασή του και ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ επεστρεψε στη  Αθήνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία αναμένεται να ενισχυθεί με προσλήψεις μέσω διαγωνισμού επιπλέον 250 φυλακών εξωτερικής φρουράς με την εκπαίδευσής τους από την ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων.

Η νέα Υπηρεσία αναλαμβάνει επίσης τις μεταγωγές και τον τακτικό εσωτερικό έλεγχο των κελιών

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί το περιβάλλον των φυλακών και με απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως ανιχνευτές μετάλλων, μαγνητικές πύλες κλπ., αυτό σε δεύτερο χρόνο όμως και μόλις διαπιστωθεί με ακρίβεια η δαπάνη και οι ακριβείς ανάγκες, ώστε να προχωρήσει και σε αυτό το απαραίτητο σκέλος η αναβάθμιση του περιβάλλοντος ελέγχου ασφάλειας των φυλακών.