Πόρος: Διερεύνηση για τα τα αίτια του δυστυχήματος- Μεταβαίνει ο ΓΓΠΠ

Οι τελευταίες selfie του πιλότου του Agusta A109C, πέντε λεπτά πριν την επιβίβαση των δυο Ρώσων και απογειωθεί, για να συντριβεί δευτερόλεπτα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Screenshot_20190821-101242_Facebook

Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας από την 53 σειρά ιπταμένων ήταν ο Νίκος Καρυστινός, χειριστής του ελικοπτερου A-109 της εταιρίας IFLY που κατέπεσε στον Πόρο (20/08)  Μέχρι το 2008, πετούσε ελικόπτερα Α-109 αποστρατεύθηκε ως Σμήναρχος το 2017 και έκτοτε ιδιώτευσε. Πριν ενάμιση μήνα, προσλήφθη από την εταιρία IFLY με έδρα τα Μέγαρα ως κυβερνήτης, ενω είχε διατελέσει μοίραρχος των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ .

Εντωμεταξύ στον Πόρο μεταβαίνει ο ΓΓΠΠ Νίκος Χαρδαλιάς για το συντονισμό του κλιμακίου σε απόσταση  του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού  μετά τη διακοπή που προκάλεσε το δυστύχημα με την συντριβή του Agusta A109C

Στο ΛΧ οδηγήθηκαν δύο Ρωσίδες οι οποίες γνώριζαν τους νεαρούς Ρώσους, απο ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποιο είχαν φιλοξενία, προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

Έκτακτη Σύσκεψη (21/08-10.30) με ΤΟ Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς στο ΚΕ Πόρου

«7 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη, ήσουν και θα είσαι για πάντα ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι ο πατέρας τους» αναφέρει στην ανάρτηση της, η πρώην σύζυγος του και μητέρα των τριών παιδιών τους τα οποία υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Πέρυσι το καλοκαίρι παντρεύτηκε εκ νέου με τη σύζυγό του να είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες τους πριν λίγες μόλις ημέρες.

Η Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας περιμένει τα αποτελέσματα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που αναμένεται να ριξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο protothema.gr, είπε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μια φορές απο το ελικοδρόμιο. Όταν τα κατάφερε ακούστηκε μια έκρηξη και μετά άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.