Λάρισα: Αστυνομικός κατασκεύασε αμαξίδιο παραλίας για ΑμεΑ

Απέδειξε στην πράξη ότι ο Αστυνομικός είναι στην υπηρεσία του πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24αώρου.

Με πένσα, τρυπάνι και μια καρέκλα ο Αστυνομικός της ΔΑ Λάρισας, κατασκεύασε αναπηρικό αμαξίδιο, μρ ρόδες που του επιτρέπουν κίνηση στην άμμο και μεταφέρουν τον επιβαίνοντα μέσα στο νερό.

Ο Λαρισαίος Αστυνομικός Χάρης Μητσιάκος, κατασκεύασε για συμπολίτη του με αναπηρία αμαξίδιο για να μπορεί να έχει πρόσβαση στην παραλία της Αλεξανδρινής. Το αμαξίδιο μπορούν να το χρησιμοποιούν ελεύθερα άτομα με αναπηρία για να απολαύσουν τη θάλασσα που μέχρι πρότινος μπορούσαν μονο να τη παρατηρούν από την ακτή.

Ο Αστυνομικος Χάρης Μητσιάκος, μιλώντας στην «Ε» σημειώνει,«Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας που θα έβλεπε έναν συμπολίτη του να μην μπορεί να πλησιάσει στη θάλασσα. Ξέρω από προσωπική πείρα τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και από τη στιγμή που μπορούσα να κάνω κάτι για να βοηθήσω, δεν θα μπορούσα να μείνω άπραγος».

Αφορμή στάθηκε ο γείτονάς του, ο οποίος λόγω ακρωτηριασμού στο πόδι κινείται με αμαξίδιο χωρίς να έχει δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα.

Όσοι γνωρίζουν τον Αστυνομικό αναφέρονται σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο με ευαισθησίες και  σπουδαίο επαγγελματία. «Ο αστυνομικός δεν είναι κάποιος μόνο στη βάρδιά του. Σημαίνει να βάζει πάντα τις δυνάμεις του για το κοινό καλό, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων τους» σημειώνει ο Χάρης Μητσιάκος.

Η ανταμοιβή του ήταν η συγκίνηση και τα λόγια αγάπης του ανθρώπου που μπόρεσε να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα, αποδεικνύοντας, ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, αρκεί κάποιος να έχει θέληση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

________________

* eleftheria.gr