“Ένα ακόμα δύσκολο περιστατικό – Το ρίσκο για τις ζωές των αστυνομικών”

Με αφορμή την σύλληψη από Αστυνομικό της ΑΔ, Ρομά δραστών διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο με εμβολισμό της πρόσοψης με ΙΧΕ, κείμενο Αστυνομικού*

*Βράδυ Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής ακούμε στον ασύρματο για αυτοκίνητο που μόλις είχε εισβάλει σε προθήκη κοσμηματοπωλείου στην Αρτέμιδα. Το όχημα έγινε αντιληπτό από περιπολικό και ξεκίνησε η καταδίωξη με σταθμούς και της Τροχαίας να ενισχύσουν προς εγκλωβισμό τις δυνάμεις! Το αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το ύποπτο όχημα στα νεόκτιστα του Ασπροπύργου και να ακολουθήσει συμπλοκή, πυροβολισμοί και τελικά η σύλληψη των δραστών ευτυχώς χωρίς τραυματίες από καμία πλευρά!

Ωστόσο ομάδα Ρομά που είχε αντιληφθεί την επιχείρηση σύλληψης νωρίτερα είχε επιτεθεί στους Αστυνομικούς προκειμένου να απελευθερωθούν οι κακοποιοί!! Κάτι το οποίο δεν έγινε!!

Το δικό μας ερώτημα είναι..

Ως πότε το κράτος θα παρακολουθεί αυτές τις ιδιαίτερες και παραβατικές συμπεριφορές σαν θεατής;;

Ως πότε θα ρισκάρουν τις ζωές τους οι συνάδερφοι χωρις το επάγγελμα να χαρακτηρίζεται ούτε καν επικίνδυνο!! ή οι επιθέσεις εναντίον τους ιδίωνυμο αδίκημα ώστε να βαζει ένα φραγμό στη βία απέναντι μας!

Ποτέ θα πάψουν τα επιδόματα και η ανοχή στους παραβατικούς Ρομά και πότε θα επεμβουν και άλλες υπηρεσίες στους καταυλισμούς όπως υγειονομικές..δημοτικές..κοινωνικές..ψυχολόγοι, προσπαθωντας ταυτόχρονα να τους αποσυμφορησουν μεταφέροντας σε σπίτια τους νόμιμους ώστε να μην υπάρχει γκέτοποιηση!

Όλα τα παραπάνω χωρίς να παραλείπουμε την ανάγκη αυστηροποιησης των ποινών και του κώδικα σε περιπτώσεις ιδιαίτερης βίας κ αντικοινωνικής συμπεριφοράς με ταυτόχρονο ποινικό παρελθόν του δράστη σε παρόμοιες πράξεις! Εμείς δεν θα κουραστουμε να αγωνιζομαστε για την σύλληψη των δραστών, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, προσφέροντας στην κοινωνία ασφαλεια! Το ίδιο δεν θα κουραστουμε να εντοπίζουμε και να προτείνουμε λύσεις σε προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο μας και την επιβίωση μας καθώς κ να είμαστε δίπλα στο συνάδερφο υπηρεσιακά, νομικά κ αυτοπροσώπως!

Ευελπιστούμε και η πολιτεία να πράξει όσα της αναλογούν ώστε να υπάρξει αποτροπή σε ενέργειες και προλήψεις σε κάποιο τυχόν δυσάρεστο περιστατικό!

________________

* Αποστολόπουλος Δημήτριος, μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α