Μάνη: Με κατηγορία για κακοποίηση ανηλίκου σε βάρος 12αχρονης βαρύνεται ο ιερέας και έρευνα για αλλα περιστατικά

Ο παπά-Νίκος. Μικροκαμωμένος με στεντόρεια φωνή αναντίστοιχη του «σουλουπιού» του, βήμα παντα γρήγορο, με το κεφάλι πάντα σκυμμένο και ροπή στο αλκοόλ. Περιγράφουν τον ιερέα στο χωριό Οχιά της Μάνης.

Η  12άχρονη κόρη της Βουλγάρας συμβιας του, απομονωμένη και φυλακισμένη μέσα στο σπίτι του ρασοφόρου απο την ηλικία των 9ετων, βίωνε τη βία και την κακοποίηση χωρίς κάνεις να μιλάει για κάτι που όλοι γνώριζαν ή είχαν υποπτευτεί.

Με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του (22/10) και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

«Όλοι γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής μετα την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει μεταξύ αλλων.

Ο 57άχρονος, Νίκος Σταματόγιαννης, πατέρας τεσσάρων ενήλικων παιδιών, ιερέας της τοπικής ενορίας, είχε χηρέψει χρόνια ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε βάλει στο σπίτι  τη Βουλγάρα σύντροφο του, και την κόρη της από τον πρώτο της γάμο.

Η ανήλικη είχε προσπαθήσει να μιλήσει στη μητέρα της  αλλά η ίδια δεν την πίστευε. Πριν σχεδόν ένα χρόνο (04/2018) βρήκε ανταπόκριση η φωνή της και  άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Η 11άχρονη-τοτε- ενώπιον Εισαγγελέα ανηλίκων κατέθεσε με την υποστήριξη  πραγματογνώμονα τα όσα βίωνε. Η ανήλικη απομακρύνθηκε και σε βάρος του ιερέα κινήθηκε νομικη διαδικασία ενώ εκδόθηκε διάταξη απαγόρευσης να έχει την οποιαδήποτε επαφή ή επικοινωνία με την ανήλικη. Ωστόσο ο εισαγγελέας αποφάσισε για την ανήλικη  να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού. Με απειλές ο ρασοφόρος σε βάρος της ανήλικης φερεται να έχει αξιώσει την ανάκληση των νομικων ενεργειών  ενω στην αρχή και η μητέρα της ανήλικης υποστήριζε τον ιερωμένο σύντροφό της. Ωστόσο ο 22άχρονος γιος της Βουλγάρας ο οποίος ως μετανάστης ζει πλεον με τον πατέρα του στη Γερμανία, δηλώνει άγνοια για τα περιστατικά ενώ υποστηρίζει την εκδοχή οτι ο ιερέας είχε βοηθήσει την οικογένειά του.

Μητρόπολη Μάνης: Έχει τεθεί ήδη σε αργία

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, αναφέρει: «Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν κληρικό της, ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.»

Πριν λίγες ημέρες και  η μητέρα της 12αχρονης  προχώρησε σε κατάθεση σε βάρος του ιερέα καθώς διαπίστωσε όταν η κόρη της είχε κακοποιηθεί από τον άνθρωπο που είχε σχέση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο η έρευνα για τη δράση του 57άχρονου είχε επεκταθεί στο ενδεχόμενο να είχε ανάλογη συμπεριφορά και σε αλλα παιδιά.

Μητρόπολη Μάνης: Έχει τεθεί ήδη σε αργία

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, αναφέρει: «Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν κληρικό της, ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.»