ΕΝ.ΠΥ.Στερεάς: Καταγγέλλουν αιφνιδιαστιξες μετακινήσεις Πυροσβεστών

Καταγγελία για μετακινήσεις Πυροσβεστών  από τα ΠΚ Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας απεστειλε στον Αρχηγό του ΠΣ η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας .

image

«Κύριε Αρχηγέ, προσφάτως με Απόφασή σας (υπ’αριθμ 20420 Φ. 202.10/01-04-2016), μετακινήσατε τρείς Υπαλλήλους από Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας με σκοπό την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, συγκεκριμένα στα Π.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας, εφαρμόζοντας την διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του Π.Δ.170/1996. Οι μετακινήσεις αυτές έγιναν ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Π.Υ. Λαμίας και ταυτόχρονα Αναπληρωτή Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπως ορίζει το προαναφερόμενο άρθρο του κανονισμού. Οι μετακινήσεις αυτές δυστυχώς, γεγονός που ταυτόχρονα καταγγέλουμε πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες απόλυτου αιφνιδιασμού για τους τρείς συναδέλφους, αφού αυτοί δεν γνώριζαν μέχρι και την προηγούμενη ημέρα ότι πρόκειται να καλύψουν τα κενά άλλων Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ο τρόπος αυτός κάλυψης των κενών θέσεων που επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας ιδίων των Π.Κ. μας επαναφέρει σε πρακτικές άλλων εποχών, πρίν την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων και αποσπάσεων του πυροσβεστικού προσωπικού, που παρήλθαν και ξεχάστηκαν.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε προσωπικό των Υπηρεσιών και των Π.Κ. της χώρας και της Περιφέρειάς μας, οφείλονται στις διαχρονικές ευθύνες πολιτικών και φυσικών ηγεσιών του Π.Σ. που δεν φρόντισαν να λύσουν βασικά ζητήματα λειτουργίας, όπως: Ανακατανομή της οργανικής δύναμης του Π.Σ. και προσαρμογή της στα σημερινά δεδομένα, λύση αναφορικά με τις μεγάλες αγκυλώσεις του Κανονισμού Μεταθέσεων που έχει εγκλωβίσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε Υπηρεσίες μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, ζητήματα που γνωρίζετε καλά πλέον και απαιτούν λύσεις και όχι ημίμετρα, όπως μετακινήσεις και συνεχείς αποσπάσεις προσωπικού! Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις όποιες δυσλειτουργίες του Π.Σ.!
Η εφαρμογή των μετακινήσεων δεν λύνει τα ζητήματα κάλυψης των κενών των Υπηρεσιών και αποτελούν προσωρινές λύσεις. Θεωρούμε δε ότι η εφαρμογή τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει καθώς διαιωνίζει το πρόβλημα των κενών θέσεων, ενώ αποσταθεροποιεί πλήρως την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των μετακινούμενων συναδέλφων, σε μια εποχή μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και απαιτήσεων.
Κύριε Αρχηγέ, προωθήστε λύστε τα ζητήματα ιδίως της διαχείρισης του προσωπικού και της κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών σε μόνιμη και σταθερή βάση, λύσεις που θα ικανοποιούν το υπηρεσιακό συμφέρον αλλά και τις οικογενειακές και προσωπικές ανάγκες των συναδέλφων, ώστε να εξασφαλιστεί η εργασιακή ηρεμία και κατά συνέπεια η μέγιστη απόδοση όλων στην εκπλήρωση των καθηκόντων μας».

Για το Δ.Σ. της Ένωσης