Λέσβος: Αυξημένα μέτρα Ασφαλείας για τους Προκαθήμενους των Εκκλησιών

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μυτιλήνη, για την άφιξη των Προκαθήμενων της Ορθόδοξη και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

image

Πάππας Φραγκίσκος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε μια ιστορική για την Εκκλησία στιγμή θα συναντηθούν με αφορμή το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη .
Εκπρόσωποι του Βατικανού που βρίσκονται στη Μυτιλήνη αλλά και ο υπεύθυνο ασφαλείας του Πάπα Φραγκίσκου  (13/04), σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, εχουν εκπονησει το επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας για την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών.
Κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Υπαρχηγο ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Γιάννη Διαμαντόπουλο πραγματοποίησαν αυτοψία (11/04) στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην Επάνω Σκάλα και το Κέντρο Κράτησης της Μόριας.
«Δε θα αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων του νησιού, τα μέτρα όμως που θα πρέπει να ληφθούν θα είναι τέτοια που να διασφαλίζουν ότι τίποτα δεν θα διαταράξει την επίσκεψη του ποντίφικα και των άλλων ιεραρχών στο νησί» δήλωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ΓΓ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ΕΡΑ Αιγαίου, σχετικά.
Όπως έχει γίνει γνωστό από κύκλους του Ποντίφικα, δε θα μετακινηθεί με το θωρακισμένο παπικό όχημα αλλά σε πολλά με τους υπόλοιπους Ιεράρχες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό, ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο νησί  (16/04- 10.30) όπου και θα τον υποδεχτεί ο Πρωθυπουργός. Στο νησί θα παραβρισκεται ήδη  (15/04) ο Οικουμενικός Πατριάρχης όπου θα τον έχει υποδεχθεί ο πρωθυπουργός μαζί με το Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ.
Το Σάββατο (16/04) ο Πάππας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πασης Ελλαδος θα επισκεφθούν το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και την Επάνω Σκάλα με το πρόγραμμα για τον Προκαθήμενο  της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  να έχει ολοκληρωθεί (16/04-15.00) το μεσημέρι.