ΕΝ.ΑΣ.Υ Σαμου: Μεταγωγή που κατέληξε.. παρωδία

Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ διαβιβασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου αναφορικά με μεταγωγή απελασης με πλοιο της γραμμής.

image

κ. Αρχηγέ,

Ακόμα μία μεταγωγή με πλοίο, παρ’ όλους τους οιωνούς ότι θα γίνει οργανωμένα και συντεταγμένα, με μίσθωση πλοίου το οποίο χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό αυτό με δρομολόγιο Κω-Σάμο-Μυτιλήνη, με μοναδικούς επιβάτες συνοδούς Αστυνομικούς και κρατούμενους αλλοδαπούς για επανα-προώθηση, η οποία τελικώς κατέληξε σε παρωδία για τους συναδέλφους μας.

Αφού παρεδόθησαν οι κρατούμενοι αλλοδαποί, κανείς υπεύθυνος για το συντονισμό της διαδικασίας επιστροφής των Αστυνομικών συνοδών δεν ασχολήθηκε για αυτούς, αγνοώντας τους, σαν να μην υπήρχαν. Δεν ασχολήθηκε κανείς για το που θα ξεκουραστούν, που θα σιτιστούν, τι ώρα και πως θα επιστρέψουν! Καμία επίσημη ενημέρωση! Οι αστυνομικοί της Δ.Α. Σάμου, τελικώς επέστρεψαν σπίτια τους 23 ώρες μετά, καθώς από την 21:00 ώρα της 07/04 βρίσκονταν στην έδρα της Δ.Α. Σάμου, ενώ η επιστροφή τους έγινε την 20:00 της 08/04. Επίσης οι αστυνομικοί της Κω που συμμετείχαν στην ίδια μεταγωγή υπέστησαν την ίδια και χειρότερη ταλαιπωρία καθώς τελικώς έφτασαν στα σπίτια τους 29 ώρες μετά!

κ. Αρχηγέ,

Δεν είμαστε αναλώσιμοι και σε τέτοιες συμπεριφορές, μόνο αυτή την εξήγηση μπορούμε να αποδώσουμε. Οι υπεύθυνοι για όλη αυτή την προχειρότητα και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Αστυνομικοί έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να τους καταλογιστούν ευθύνες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.