“Μέτρα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού- Προτάσεις, δεν έχουμε περιθώρια”|ΑΠΟΨΗ*

“..ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ”..

image

1)ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ…ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΥΠΟΥΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ..(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ….).

2)ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ.

3)ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ , ΕΝΩ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΔ.

4)ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ, ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ , ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΣΣΑΝΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

5)ΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ.Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΛΑ, ΟΥΤΕ ΣΑΧΕΛ, ΟΥΤΕ ΝΟΤΙΟ ΟΥΑΖΙΡΙΣΤΑΝ , ΟΥΤΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΥΡΙ(ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ)

6)Η ΕΥΠ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ “ΦΩΤΙΣΜΟΥ” ΔΙΑΦΟΡΩΝ “ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ” ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΕ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 165 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ-ΣΑΝ ΝΤΕΝΙ-ΖΑΒΕΝΤΕΜ-ΜΟΛΕΝΜΠΕΙΚ)

7_Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ, ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

8)ΑΝ ΤΥΧΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΛΟΓΩ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥΣ ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ…..(ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ).ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΡΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΛΠ.

9)ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΧΩ ΑΠΕΙΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΥΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ…ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. (ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ)

10)Ο Β ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ Ή Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΥΣ(ΒΑΘΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ) ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ….ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ(ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΚΟΥΒΕΙΤ-ΙΡΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑ) ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΙΝΙ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ….

11)Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΤΗΡΙΩΝ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΡΙΖΟΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΧΟΥΑΝΑ ΚΛΠ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ…ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…..

12)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΚΑΝΩ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑ. . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ. ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΩ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ….ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ….

13)ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ/ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ/ΜΕΙΚΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑΣ. (ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ(ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ…)

14) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΓΕΥΓΕΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ(ΜΕ ΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ…). ΑΣ ΛΑΒΟΥΝΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΚΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

15)ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ(ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ) ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΟΠΙΛΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ(ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ), ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.
______
*DR Αθανάσιος Δρουγος, Διεθνολογος/ Στρατηγικός Αναλυτής