Έμπορος όπλων και στρατιωτικός σε κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οπλοφορίας.

Εξέδιδαν πλαστά δικαιολογητικά, για τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας οπλοκατοχής, με προκάλυμμα σκοπευτικό σύλλογο, τον οποίο είχε ιδρύσει έμπορος όπλων με έδρα την Αθήνα και την ευθύνη του οποίου είχε εν ενεργεία Στρατιωτικός.

image

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής (03/03) για παράνομη διαμεσολάβηση με πλαστά δικαιολογητικά- βεβαιώσεις γιατρών, και συμμετοχές σε σκοπευτικούς αγώνες-, σε ιδιώτες, οι οποίοι τα κατέθεταν στο τμήμα όπλων της Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για να λάβουν άδειες οπλοφορίας.
Πρόκειται για 46άχρονο, έμπορο όπλων και ιδρυτή σκοπευτικού ομίλου, και 41άχρονο εν ενεργεία στρατιωτικό, υπεύθυνο στο σκοπευτικό σύλλογο. Όπως διευκρινίζεται ο εν ενεργεία Στρατιωτικός παραπεμφθηκε γιατί ως υπεύθυνος στη λειτουργία του συλλόγου εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο σφαίρες οι οποίες δεν ήταν σε προβλεπόμενο χώρο φύλαξης.
Κατά την προανακριτική έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, κατασχέθηκαν 17 παραποιημένα πιστοποιητικά ιατρικών βεβαιώσεων με τις οποία είχαν εκδοθεί αντίστοιχα άδειες- εκ των οποίων 13 σκοπευτικές και οι 4ις οπλοφορίας οπλοκατοχής-.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, κατά την προανάκριση, ο υπογράφων παθολόγος γιατρός δε βρίσκεται στη ζωή απο τον περασμένο Μάιο. Στην έδρα της επιχείρησης κατασχέθηκαν επίσης και βεβαιώσεις υπογεγραμμένες και σφραγισμένες, με κενό στα προσωπικά στοιχεία .
Μεταξύ των 17 διαπιστωμένων περιπτώσεων, προεκυψε οτι είχαν λάβει παράνομα- με πλαστά δικαιολογητικά- άδειες οπλοφορίας οπλοκατοχής βιομήχανοι, επιχειρηματίες και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.
Οι συγκεκριμένες άδειες ανακλήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ οι κάτοχοι των αδειών οπλοφορίας παραπέμπονται με τη κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.