Εμφανίστηκε ως “λοιμωξιολόγος” με “διασυνδέσεις” και ήταν καταδικασμένος για απάτες!- Πώς εξαπάτησε ιδιοκτήτη διαμερίσματος

Την θετική προβολή του ιατρικού προσωπικού στην αντιμετώπιση της νόσου του κορωνοϊού, θέλησε να επωφεληθεί παλιός γνώριμος για τις Αρχές στις απάτες και εμφανίστηκε ως Καθηγητής Λοιμωξιολόγος από τη Θεσσαλονίκη

Στα μέσα του Μαρτίου, εμφανίστηκε στον συνταξιούχο εισοδηματία από την Καλαμάτα, ιδιοκτήτη διαμερίσματος το οποίο είχε διαθέσει προς ενοικίαση στην πλατφόρμα του Airbnb, στην περιοχή της Νεάπολη Εξαρχείων, ως γιατρός – λοιμωξιολόγος από τη Θεσσαλονίκη, με βαρύ βιογραφικό . Του υποστήριξε ότι κλήθηκε από τον «Ευαγγελισμό» να παράσχει τις γνώσεις του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για έναν μήνα, με όλα τα έξοδά του να καλύπτονται από το Νοσηλευτικό ίδρυμα, και η συμφωνία ολοκληρώθηκε, με την ενοικίαση του διαμερίσματος έναντι μισθώματος €640 και τη διάθεση του διαμερίσματος από 24/03 έως 25/4. Για να «διευκολυνθεί» προκειμένου να αποφύγει –όπως του ανέφερε – να μεταφέρει την οικοσκευή του για ένα μήνα από τη Θεσσαλονίκη, ζήτησε από τον συνταξιούχο ιδιοκτήτη του ακινήτου να του παραχωρήσει και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επικοινωνιακός και με άνεση στο λόγο ο 46άχρονος , εμφανίστηκε στον 53άχρονο ιδιοκτήτη ότι διατηρεί διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και προσωπικότητες κύρους και αναγνωρισμένους Δημοσιογράφους, . Ο «λοιμωξιολόγος» έδωσε την Αστυνομική του ταυτότητα και όλες τις εγγυητικές στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και πήρε το κλειδί και το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή .
Ο καιρούς περνούσε ωστόσο τα χρήματα στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη δεν είχαν κατατεθεί και τα τηλέφωνα προς τον «ευυπόληπτο λοιμωξιολόγο» για την καταβολή του ενοικίου είχαν αρχίσει να πυκνώνουν .

Για να «εξαϋλώσει» τις όποιες ανησυχίες του 53άχρονου ιδιοκτήτη, ο «λοιμωξιολόγος» του έστελνε μέσω εφαρμογών φωτογραφίες του με πρόσωπα της πολιτικής ζωής με όνομα και ιστορία στον κοινοβουλευτισμό και παρουσία στα ΜΜΕ. Ωστόσο η ανησυχία του ιδιοκτήτη άρχισε να εντείνεται και έκανε μια προσωπική επικοινωνία με το Νοσοκομείο, για να ενημερωθεί ότι στα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, δεν αντιστοιχούσαν σε συνεργαζόμενο λοιμωξιολόγο με το Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Στη συνέχεια από διαδικτυακή του έρευνα , για να διαπιστώσει πόσο σημαντική προσωπικότητα είχε επιλέξει το διαμέρισμά του για διαμονή διαπίστωσε ότι υπήρχαν δεκάδες καταχωρήσει με φωτογραφίες του και το όνομά του, αλλά γνωστός για .. απάτες! Ο 46άχρονος ως δραπέτης Φυλακών από το 2002 μέχρι το 2019 άλλοτε δήλωνε … τραγουδιστής και επιχειρηματίας, γιος πολιτικού και πρώην εστεμμένη- μεταξύ πολλών άλλων- και είχε καταδικαστεί για απάτες!

Σε προσυνεννοημένο ραντεβού την τελευταία ημέρα εκμίσθωσης, όταν ο ιδιοκτήτης πήγε στο διαμέρισμα το οποίο ενοικίαζε, ο μέχρι τότε .. επικοινωνιακό νοικάρης τους, είχε αποχωρήσεις “ησύχως”χωρίς να του έχει καταβάλλει το προσυμφωνημένο μηνιαίο μίσθωμα ενώ σε προηγούμενο χρόνο του είχε αποσπάσει επιπλέον €160 και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.  Ο συνταξιούχος απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφάλεια Εξαρχείων όπου και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 46χρονου, και τον κατήγγειλε για απάτη! Ο συνταξιούχος κατέθεσε όλα τα στοιχεία που του είχε διαθέσει ο ίδιος για τη μίσθωση του ακινήτου καθώς και φωτογραφίες που του είχε αποστείλει για να πιστοποιήσει τις υψηλές διασυνδέσεις του .. νοικάρη του!

Η απίστευτη ιστορία του για τον επί 17 χρόνια καταζητούμενο δραπέτη Φυλακών, είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Απρίλιο όταν Αστυνομικοί περιπολίας στην Ομόνοια σε τυχαίο έλεγχο έκριναν ύποπτο τον άνδρα ο οποίος δήλωνε “Κωνσταντίνος Δαναός” . Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του ωστόσο στα (πραγματικά) στοιχεία του Κ.Γ προέκυψαν τα διωκτικά σε βάρος του, συνελήφθη και είχε οδηγηθεί στις Δικαστικές Αρχές. Ο 46χρονος -σήμερα – άνδρας είχε παραβιάσει την άδεια τον Απρίλιο του 2002 από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για απάτη κατ εξακολούθηση και δεν επέστρεψε.

Ο ίδιος γεννημένος το 1974 είχε συλληφθεί το 1996 στην Κρήτη όταν εμφανιζόταν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου και δήλωνε γιος γνωστού βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ, αλλά και συνεργάτης τηλεοπτικής εκπομπής που επεδίωκε την προβολή διαφόρων επιχειρήσεων. Για να πείσει τους επιχειρηματίες είχε μεταβεί σε ανθοπωλείο της περιοχής κι έστειλε λουλούδια στον… εαυτό του στα στοιχεία του ως «γιος» του Βουλευτή και κατόρθωσε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά , αντιληπτός και συνελήφθη.
Στη συνέχεια έκανε «καριέρα» ως τραγουδιστής με «ψευδώνυμο» ως Κωνσταντίνος Δαναός, ενώ γύριζε βίντεο κλιπ και ως μάνατζερ καλλιτεχνών είχε συνεργασίες με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε κατορθώσει να παραπλανήσει και Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως δημοσιογράφος διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού, κι ενώ ήταν δραπέτης των φυλακών που αναζητείτο από την ΕΛΑΣ!
Πριν από περίπου τρία χρόνια ο 46χρονος είχε επισκεφτεί νυχτερινό μαγαζί στην Τρούμπα και είχε συστηθεί σε επιχειρηματίες ως γιος της Κορίνας Τσοπέη, της «Μις Υφήλιος» 1964 και ως μάνατζερ θα οργάνωσε μεγάλη συναυλία στην παραλία με τρεις καλλιτέχνες αναφέροντας την Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή. Μετά την πρώτη επαφή, επέστρεψε και πάλι στους επιχειρηματίες στην Τρούμπα, ανέφερε με έξυπνο προσχηματικό τρόπο και τους έπεισε ότι τον έκλεψαν και τους ζήτησε χρήματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους αποσπάσει χρήματα.
Σε άλλη περίπτωση από ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στην Καλλιθέα, προσποιούμενος το δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση και τον «λήστεψαν». Κατάφερε να αποσπάσει 100 ευρώ αφού τους έπεισε ότι θέλει να μεταβεί στο ΚΤΕΛ για να επιστρέψει με το υπεραστικό ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος του ήταν πάντα η εξασφάλιση μιας «άνετης ζωής» και τα χρήματα. Με συμπεριφορά οικειότητας και ευχέρεια, επιχειρούσε να γίνεται πειστικός και αρεστός στους συνομιλητές του, εντόπιζε τις «αδυναμίες» των θυμάτων του και κατάφερνε να τους αποσπάσει χρήματα ως «δανεικά και αγύριστα» ενώ εξασφάλισε ατομικά «ανέσεις» και με αυτό τον τρόπο ..διαβιούσε!