Έβρος: Τούρκοι Στρατιωτικοί έδειραν τον χειριστή επιχειρησιακού drone τους, που κατέρριψαν οι Ελληνικές δυνάμεις

Ένα άγνωστο περιστατικό στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο τις κρίσιμες ημέρες του «ανοίγματος των συνόρων» από την Τουρκία

Οι Τούρκοι στα μέσα Μαρτίου , σήκωσαν επιχειρησιακό drone στην οριογραμμή με την Ελληνική μεθόριο, σε κατόπτευση του ελληνικού εδάφους. Ένας λάθος χειρισμός, ωστόσο, από την πλευρά του Τούρκου χειριστή, έδωσε το πλεονέκτημα στις ελληνικές δυνάμεις που επιχειρούν στην παρεβρια περιοχή, με τη χρήση «αντι-drone» τεχνολογίας, που μπλοκάρει τις συχνότητες ηλεκτρονικά , να καταρρίψουν το Τούρκικο drone .

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η “HuffPost Greece”, Τούρκοι Στρατιωτικοί και Στρατοχωροφύλακες βλέποντας την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους, ξέσπασαν το μένος τους στο χειριστή του drone, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό , ενώ αναζήτησαν στην οριογραμμή με έρευνα εδάφους, το drone. Στην περιοχή ωστόσο που ερευνούσαν, είχαν αναπτύξει πλέγμα με χρωμοπαγίδες, με επιπρόσθετα προβλήματα για τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες ενώ μία χρωμοπαγίδα – όπως αναφέρει η ίδια πηγή ενημέρωση – “έσκασε” δίπλα σε Τούρκο ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και αναζητούσε το drone.
Το  militaire.gr, είχε αναφορά (17/03) στο συγκεκριμένο περιστατικό  στην περιοχή των Φερών , με κατάρριψη του UAV, μικρού μεγέθους drone που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για χαμηλές πτήσεις, με τις οποίες λαμβάνουν εικόνα με την κωδική ονομασία 1453, χωρίς ωστόσο -σε εκείνον το χρόνο – να  είχε επιβεβαιωθεί από καμία από τις δύο πλευρές .