“Εμείς πήραμε το δώρο Χριστουγέννων όχι από την Πολιτεία αλλά από τους Έλληνες πολίτες”

Με το συνάδελφό του βρέθηκε σε περιπολία ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε νησί του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου, και η κίνηση του πολίτη, τους εξέπληξε ευχάριστα, αφού η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει την προσφορά και το έργο τους

Ανήμερα Χριστούγεννα όπως περιγράφει Αστυνομικός, πλήρωμα περιπολικού στην Κω, «Απογευματινή περιπολία στο νησί της Κω. Δίπλα μου ένας συνάδελφος Βητάς και αυτός με πιο λίγα χρόνια υπηρεσίας οδηγεί το περιπολικό. Παρκάρουμε σε μια διασταύρωση να πιούμε μια γουλιά καφέ και να κάνουμε ένα τσιγάρο, και οι δυο μας μακριά από τα σπίτια μας μίλια και χιλιόμετρα μακριά. Δίπλα μας σταματάει ένα λευκό αυτοκίνητο άγνωστο σε εμάς.
Διακρίνω τον οδηγό να αρπάζει από τα χέρια της συζύγου του έναν δίσκο να ανοίγει την πόρτα του ΙΧΕ και να έρχεται προς το μέρος μας προσφέροντάς μας.
Μας λέει “Χρόνια Πολλά” και μας ρωτάει, από πού είναι η καταγωγή μας. Αφού του απαντάμε μας προσφέρει τον δίσκο με τα γλυκά λέγοντάς μας ότι, «σίγουρα ούτε μεσημεριανό έχετε φάει, ούτε κανείς σας γλύκανε σήμερα, μέρα που είναι»!
Φεύγει τρέχοντας και μπαίνει στο αυτοκίνητό του, πριν του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Προλαβαίνω και παίρνω το νούμερο του λευκού αυτοκινήτου να μάθω τα στοιχεία αυτού του ανθρώπου.
Φίλε Γιώργο, να είσαι σίγουρος ότι θα σε βρούμε και θα τα πούμε από κοντά.

Εμείς σήμερα πήραμε το δώρο Χριστουγέννων όχι από την Πολιτεία αλλά από τους Έλληνες πολίτες.
Υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες ακόμη άνθρωποι που αγαπούν την Ελληνική Αστυνομία. Μην τους προδώσουμε Ποτέ. Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους σας.»