Ελληνικό: Επιχείρηση οικειοθελούς μεταφοράς οικογενειών και απομάκρυνση λαθρομεταναστών σε κέντρα κράτησης (video)

Σε εξέλιξη επιχείρηση στην περιοχή του Ελληνικού, απο Αστυνομικές δυνάμεις σε συνδρομή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την οικειοθελή μεταφορά οικογενειών σε χώρους Κράτησης της Θήβας και τη απομάκρυνση λαθρομεταναστών οι οποίοι αντιδρούν.

ελληνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiaReport στην επιχείρηση συμμετέχουν (02/06-07.00) Αστυνομικές μονάδες της ΔΙΑΤ, με περίπου 150 Αστυνομικούς από διαφορετικές Υπηρεσίες. Πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να μεταφερθούν ασφαλώς οικογένειες προσφύγων στο Κέντρο Κράτησης της Θήβας όπως έχουν συμφωνήσει, ενώ για όσους λαθρομετανάστες χωρίς οικογένειες αντιδρούν θα προχωρήσουν σε μαζική εκκένωση και μεταφορά τους στους αντίστοιχους χώρους στήν Αμυγδαλέζα  και στο Σχιστό.

Από την αυτοψία στο χώρο της “αυτοδιαχειριζόμενης” δομής του Ελληνικού, αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν καταγράψει περίπου 500 διαβιούντες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Ωστόσο “υποκινούμενοι” και “μεταφερόμενοι” λαθρομετανάστες διαβιούντες σε άλλες δομές παρατηρήθηκε να εχουν μεταφέρει τις τελευταίας ημέρες στο κτίριο των αφίξεων, αυξάνοντας τον αριθμό των διαφωνούντων σε περίπου 700.

ελληνικό_λαθρο

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν την παρουσία τουλάχιστον  πέντε «ηγετικών στελεχών» λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, οι οποίοι προκαλούσαν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των διαφωνούντων στη δομή του Ελληνικού-μεταξύ άλλων είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, για απόπειρες εμπρησμού ενω εκκρεμεί καταγγελία βιασμού Συριας- διέμενε με την οικογένειά της στη δομή- και ενδοοικογενειακή βία.

Διακριβώθηκε κατά την Αστυνομική έρευνα ότι μεταξύ των Αφγανών, ήταν και ο υποκινητής τον περασμένο Φεβρουάριο στα επεισόδια, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, και ταυτοποιήθηκε για την απόπειρα χειροδικίας σε βάρος του, όταν επιχειρήσει να ανοίξει το λουκέτο που παράνομα είχε τοποθετηθεί απο τ ους λαθρομετανάστες και “αλληλέγγυους” ΜΚΟ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν στο nantiaReport αποφασίστηκε η επιχείρηση με τη συνδρομή της Αστυνομίας καθώς μέχρι τα μέσα Ιουνίου ο χώρος του Ελληνικού θα πρέπει βάσει της σύμβασης μα παραδοθεί στην κοινοπραξία που έχει αναβάλει το έργο της ανάπλαση του χώρου.