Γλυφάδα: Υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου, προκαλεί βανδαλισμό σε σταθμευμένο όχημα (video)

Υπεύθυνος για την καθαρότητα του Δήμου, ενώ το απορριμματοφόρο διέρχεται από την οδό κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, αναίτια βανδαλίζει σταθμευμένο όχημα.

Η κάμερα εστιατορίου στη συμβολή της Αρτέμιδος με την Καποδιστρίου στη Γλυφάδα, έχει αποτυπώσει σε βιντεοληπτικό υλικό τον υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας (21/05-00.18) να βανδαλίζει σταθμευμένο όχημα.

Το απορριμματοφόρο του Δήμου στο οποίο επιβαίνουν δύο εργάτες καθαριότητας διέρχεται από τη συμβολή των οδών για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Όπως έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό- χωρίς να προκύπτει ο λόγος- πλησιάζει το σταθμευμένο όχημα, σηκώνει τον εμπρόσθιο υαλοκαθαριστήρα και στη συνέχεια κινείται στην πίσω πλευρά του οχήματος και σπάει το βραχίονα του παρμπρίζ στο πισω μερος του αυτοκινήτου.

Η ιδιοκτήτρια του οχήματος άφησε τα συμπεράσματα σε όσους παρακολουθήσουν το επίμαχο βιντεοληπτικόυλικό και δημοσιοποίησε την καταγγελία τις στα κοινωνικά δίκτυα. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

“..ο υπάλληλος ήδη εντοπίστηκε και παραδέχτηκε ότι προέβη στην παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια και την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες”, σχολίασε στην ανάρτηση της καταγγέλλουσας στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Νωρίτερα είχε επισημάνει προς την καταγγέλλουσα επιχειρηματία του Δήμου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας “Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η δημόσια καταγγελία σας και αποδεικνύει η κάμερα ασφαλείας, η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αμέσως θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει δύο πράγματα:

α) Ο δήμος μας αμέσως θα σας αποζημιώσει για την φθορά που υπαίτια προκάλεσε στο αυτοκίνητο σας ο υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας .
β) Ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα λογοδοτήσει στα αρμόδια όργανα, δηλαδή θα του επιβληθεί πειθαρχική ποινή αλλά και θα καταβάλει στο δήμο (μέσω διαδικασίας καταλογισμού) το ποσό της αποζημίωσης για τη ζημιά που αναίτια προκάλεσε .

Σας ευχαριστώ για την ανάρτησή σας. Με βοηθάτε ειλικρινά να εξηγήσω για ακόμη μία φορά πόσο δύσκολη και ανηφορική είναι καθημερινά η προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη πόλη μας και παράλληλα να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες και νοοτροπίες που οδήγησαν συνολικά την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.
Δεν έχει καμία σημασία αν η ζημιά είναι μικρή ή μεγάλη.
Ο υπάλληλος που διέπραξε το παραπάνω αδίκημα ίσως αισθάνεται – όπως και άλλοι συνολικά στο δημόσιο τομέα – ότι μπορεί να διαπράττει αδικήματα ή να μην είναι συνεπής στην εργασία του, χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσει. Ότι οι λέξεις καθήκον, φιλότιμο, ευθύνη, αξιολόγηση, λογοδοσία είναι ξένες για εκείνον.
Ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπάρχει ατιμωρησία. Ότι την κακία που έχει μέσα του μπορεί να την εκτοξεύει όπου θέλει χωρίς συνέπειες.
Θα του αποδείξουμε – όπως και σε κάθε όμοιό του – με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το αντίθετο”, επεσήμανε στην ανάρτηση της καταγγέλλουσας, ο Δήμαρχο της Γλυφάδας.