«Ελληνικό ΑΕ»: “Υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση περαιτέρω προβλημάτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων”

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» στην οπια περιγράφει την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας, με περισσότερους από 6000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

image

Στο έγγραφό της με ημερομηνία (07/04) η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της «Ελληνικό ΑΕ» Σουλτάνα Σπυροπούλου ζητά να μεταφερθούν αλλού οι διαβιούντες του χώρου, καθώς η παραχώρηση των εγκαταστάσεων (χόκεϊ, μπέιζμπολ, κτίριο αφίξεων, εστιατόριο πρώην Ολυμπιακής) έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου. Παράλληλα σημειώνει οτι υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων και επεισοδίων, ενώ γίνεται αναφορά και στις συνθήκες υγιεινής.

image

image

image

Όπως αναφέρεται, «το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, αλλά και πέριξ αυτών, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι στους παραχωρηθέντες χώρους έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις»
«Επίσης, αν και έχει παραχωρηθεί μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου αφίξεων, όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο, οι πρόσφυγες έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα κτίρια της εισόδου του πρώην Αεροδρομίου και έχουν στήσει σκηνές στις πυλωτές αυτών των κτιρίων».
«Δεδομένου δε ότι ορισμένες εγκαταστάσεις (εκθεσιακό κέντρο, βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ κλπ.) φιλοξενούν εκδηλώσεις, τις οποίες προφανώς επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση περαιτέρω προβλημάτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων».