“Η Ελλάδα αποθήκη μεταναστών”

Με αφορμή τη βιαιη επίθεση στην 30άχρονη εργαζόμενη στο catering που σιτίζει τους διαβιούντες στο Κέντρο Κράτησης στη Μυρσίνη Ηλείας όταν επιχείρησε να βοηθήσει  μετά τον πνιγμό ανηλίκου, που έπεσε στην πισίνα του Κέντρου Κράτησης..

“Η Ελλάδα αποθήκη μεταναστών” (*)

Οι συνεχείς αναταραχές στα μεταναστευτικά κέντρα υποδοχής που βρίσκονται στα νησιά, δείχνουν μια σαφή παθογένεια της Ελληνικής κυβέρνησης και μια άνευ προηγουμένου κακής φύσης ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Ξυλοδαρμοί, βιασμοί, εμπρησμοί, λυντσαρίσματα και επιθέσεις κατά των Αρχών είναι πλέον σε καθημερινή διάταξη. Είναι σαφές πλέον πώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ασκό Αιόλου που η ίδια άνοιξε και εστιάζει είτε στους κακούς Ευρωπαίους, είτε στα χίλια συν ένα κακά της μοίρας των απανταχού απελπισμένων. Με αυτό τον τρόπο όμως αγνοεί τους νόμιμους κατοίκους της χώρας και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί , πρόσθετα με την χείριστη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στο εξωτερικό.

Θεωρώ οτι η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πάρα πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση. Αυτό δεν είναι παρά οι χώροι υποδοχής να κλείσουν , να γίνουν ελεγχόμενοι με αυστηρή φρουρά και φυσικά κάθε ένας που δεν δικαιούται ασύλου και απορρίπτεται σε πρώτη φάση να μην έχει δικαίωμα επανεξέτασης που φτάνει και τους 18 μήνες σε εκδίκαση (!!!). Οι λόγοι ασύλου άλλωστε είναι πολύ ευκρινείς σε διεθνείς συνθήκες.

Όσο αυτά δεν γίνονται σε πρώτη φάση, τόσο θα έχουμε πιο έντονα επεισόδια, ειδικά όταν αυτά περνούν ατιμώρητα.

__________

*κείμενο γνώμης Αλέξανδρος Νικλαν, Sr.Security Consultan of InfoSec