Ελεύθερος ο Νότης Σφακιανάκης- Έλαβε αναβολή για το Αυτόφωρο στις 2 Δεκεμβρίου

Σε βάρος του Νότη Σφακιανάκη ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος

Αναβολή για εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο ζήτησε κι έλαβε για τις 2 Δεκεμβρίου ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βραδυ της Κυριακής (29/11) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βραδυ της Κυριακής (29/11) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό .

Εξερχόμενος από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ο λαϊκός τραγουδιστής, απάντησε στο πλήθος κόσμου και στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω: «Θέλω να σας πω κάτι οτι δε θέλω να σας πω κάτι γιατί θα σας πω άσχημα».

Με χειροπέδες τις οποίες επιδείκνυε  σηκώνοντας τα χέρια του, ανέφερε προς τους δημοσιογράφους, ο Νότης Σφακιανάκης «Ιδού ο εγκληματίας» το πρωί της Δευτέρας (30/11) οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

Ο Νότης Σφακιανάκης είχε αποστείλει το προβλεπόμενο SMS μετακίνησης ωστόσο σε τσαντάκι που έφερε, εντοπίστηκε ότι η άδεια του όπλου που κατείχε είχε λήξει, από το 2015. Όπως ορίζει ο Νόμος περί όπλων, νόμιμες άδειες οπλοφορίας/οπλοκατοχής λαμβάνουν θεώρηση να 6μηνο και ανανέωση ανα τριετία. Απο το Αρχείο της Ασφάλειας το όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα ο λαϊκός τραγουδιστής είχε παραδοθεί στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.

Για τα 2g ναρκωτικών ουσιών που επίσης κατασχέθηκαν στην κατοχή του, ο λαϊκός τραγουδιστής φέρεται να δήλωσε ότι «είναι αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές,  ο καλλιτέχνης ήταν απόλυτα συνεργάσιμος όταν οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ του ανακοίνωσαν τη σύλληψή του, καθώς φέρεται να σχολίασε, «να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε».