Έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο της Γαλλίας ο Έλληνας Αστυνομικός θύμα τρομοκρατικής ενέργειας στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Έλληνας Αστυνομικός, θύμα τρομοκρατικής ενέργειας του Ισλαμικού Κράτους, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

Σε ειδική τελετή στην Πρεσβεία της Γαλλίας (18/10), ο Πρέσβης Patrick Maisonnave επέδωσε στον Έλληνα Αστυνομικό Γιάννη Παπαγεωργίου το Εθνικό Μετάλλιο αναγνώρισης των θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας και το Χρυσό Μετάλλιο τιμής του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γάλλος Πρέσβης, Patrick Maisonnave αναφέρθηκε στο πλαίσιο καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας και τη σταθερή καταδίκη της δειλής – όπως τη χαρακτήρισε- επίθεσης που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Ο Αστυνομικός Γιάννης Παπαγεωργίου τραυματίστηκε σε τρομοκρατική επίθεση, στη Τζέντα (11/11 2020) για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το “Ισλαμικό Κράτος”, με στόχο τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας. Κατά την τρομοκρατική επίθεση, με ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού είχαν τραυματιστεί δύο άτομα. Ο Έλληνας αστυνομικός, εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην τελετή της 11ης Νοεμβρίου, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Τζέντα και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο τοπικό νοσοκομείο πριν υποβληθεί σε θεραπευτική αποκατάσταση στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Μετάλλιο αναγνώρισης των θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας είναι φόρος τιμής του Έθνους στα θύματα τρομοκρατικών πράξεων που διαπράττονται στην εθνική επικράτεια ή στο εξωτερικό. Το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών προορίζεται για τους Γάλλους ή τους αλλοδαπούς που φονεύθηκαν ή τραυματίστηκαν στη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

___________________________

* gr.ambafrance.org