Τζέντα, Σαουδική Αραβία: Έλληνας Αστυνομικός μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών, στην επίθεση με εκρηκτικά σε κοιμητήριο

Μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών, Έλληνας Αστυνομικός της Διπλωματικής Αποστολής του Υπουργείου Εξωτερικών στην επίθεση με εκρηκτικά στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία

Όπως ανακοίνωσε το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την τελετή για την 102η επέτειο της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918- ανάμεσα στη Γερμανία και τους Συμμάχους που σήμανε το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου- στην οποία συμμετείχαν διπλωματικές αποστολές, με Γάλλους, Έλληνες και Βρετανούς ομογενείς που ζουν στη χώρα, σημειώθηκε η επίθεση με εκρηκτικά (11/11) κατά την οποία τέσσερις τραυματίσθηκαν .

Μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών κι ένας Έλληνας Αστυνομικός, υπάλληλος του Προξενείου της Ελλάδας στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για 27άχρονος Αστυφύλακα με καταγωγή από τη Λαμία, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΛΑΣ 8χρόνια και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο μετακινήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια της ΔΑΑ όπου υπηρετούσε στο Προξενείο ως υπάλληλος.

«Η ετήσια τελετή για το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, με συμμετοχή γενικών προξένων (σ.σ.: άλλων χωρών), μεταξύ των οποίων το προξενείο της Γαλλίας, έγινε στόχος σήμερα το πρωί επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε τραυματίες», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις .

«Η Γαλλία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γαλλικό Εξωτερικών, ενώ καλεί τις Σαουδαραβικές Αρχές «εξιχνιάσουν» στην τρομοκρατική ενέργεια και «να εντοπίσουν και να καταδιώξουν τους δράστες».

Η δεύτερη επίθεση εναντίον Γάλλων στην Τζέντα

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε γαλλικό στόχο στην Τζέντα. Είχε προηγηθεί η επίθεση την 29η Οκτωβρίου εναντίον εξωτερικού φρουρού στο Προξενείο της Γαλλίας, μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, και στη Βιέννη (02/11) από ακραίους ισλαμιστές στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ.