Αντιδράσεις Αστυνομικών για την απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στον ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Η απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με κακοποιούς, ενώ εκτελούσε εντολές προκάλεσε αντιδράσεις στο ένστολο προσωπικό της Αστυνομίας.

Με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση να δηλώνει “ουδέν σχόλιον” για το επεισόδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν έντονη δυσφορία για το συμβάν και την απαξιωτική συμπεριφορά που επέδειξε στον ανώτατο Αξιωματικό.
Με μια λιτή ανακοίνωση το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει ” “.
Όπως τονίζουν οι υπηρετούντες στο Σώμα, η εικόνα της πρόεδρου του ελληνικού κοινοβουλίου να συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε έναν Ανώτερο Αξιωματικό ο οποίος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία βάσει εντολών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού με πορεία σε εξέλιξη, με πρόθεση των διαδηλωτών να μεταβούν Μέγαρο Μαξίμου δεν αρμόζει στο θεσμό που υπηρετεί από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
“Μήπως η Πρόεδρος της Βουλής να εφοδιαστεί με φορητό ασύρματο και να λαμβάνει ως Α50 στο κανάλι των μέτρων, ώστε να συντονίζει καλύτερα;;”, διερωτάται με σχόλιο του, ο Νίκος Καραδήμας και συνεχίζει σε αλλο σχολιό του, “Κύριε διευθυντά, θα σας έλεγα να παραιτηθείτε, αλλά οι καιροί είναι χαλεποί!
Απ την άλλη εμείς τελικά οι συνδικαλιστές, είμαστε λίγοι να σε στηρίξουμε.
Ούτε μια ανακοίνωση δεν θα δείτε!
Ναι σας προκαλώ εσάς της πλειοψηφίας!!!!!
Η ανακοίνωση έπρεπε να έβγαινε “χθες”, σημειώνει χαρακτηριστικά και καταλήγει, “Προτείνω απο τούδε και στο εξής: οι επικεφαλέις των μετρων, προ και μετα το πέρας αυτών, να κοινοποιούν τη σηματική αναφορά και και να συντάσουν Α1 και στην πρόεδρο της Βουλής.
Επίσης να εφοδιαστεί με φορητό ασύρματο, να λαμβάνει ως Α50 στο κανάλι των μέτρων και να τα συντονίζει απο έδρας.
Επειδή μέχρι σήμερα και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, έχουμε μια ολοκληρωμένη πράξη (είσοδος στη βουλή) και μια απρόσφορη απόπειρα (σημερα) λόγω αντικειμένου και στις δύο περιπτώσεις κάναμε λάθος!!!” καταλήγει το σχόλιο του.
“Το σχόλιο του Αστυνομικού “και εμείς εργαζόμενοι είμαστε”τα λέει όλα. Η Ελληνική Αστυνομία ως προληπτικός μηχανισμός αλλά και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βρίσκονται στη δύσκολη θέση να κρατήσουν ισορροπίες κάτω από τη απειλή δυσδιάκριτων κόκκινων γραμμών” σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και συμπληρώνει “Από τη μια πλευρά η ελευθερία της έκφρασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων μιας ομάδας εργαζομένων που διαδηλώνει ειρηνικά, από την άλλη η απειλή του εκτροχιασμού μιας κατάστασης που μπορεί να έχει σαν συνέπεια την κατάλυση του κράτους και της δημοκρατίας. Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε θεσμός να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του χωρίς να επεμβαίνει για λόγους εντυπωσιασμού ή μη εκεί που χρειάζονται συγκεκριμένες γνώσεις” καταλήγει.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σπήλιος Κρικέτος δηλώνει χαρακτηριστικά “Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο η Αγία Βαρβάρα μπορεί να μας βοηθήσει… Εμείς οι αστυνομικοί οφείλουμε να σεβόμαστε και πρόσωπα και θεσμούς. Όταν όμως οι θεσμοί δεν μας σέβονται, όπως επί παραδείγματι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μας σεβάστηκαν και είχαμε βγάλει και ανακοίνωση στην οποία δηλώναμε γραπτώς ότι και εμείς δεν τους σεβόμαστε. Τώρα και σε αυτή την περίπτωση δεν σεβόμαστε και την πρόεδρο της Βουλής. Οφείλει ως πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου να σέβεται τον αστυνομικό που βρίσκεται στο δρόμο και παλεύει. Είναι προφανές ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου υπαινίσσεται ότι ο κ. Πανούσης είναι ακατάλληλος και απευθύνεται στον πρωθυπουργό να της δώσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport