ΕΛΑΣ: Ανησυχία για παγιδευμένα οχήματα με ιδιοκτήτες να υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Μια έκρηξη σε σταθμευμένο οχημα και ο εντοπισμός “ομοιωματος” σε άλλο αυτοκίνητο -δύο ημέρες μετά- , μελών και υποψηφίων στελεχών της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες Δημοτικες Εκλογές, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμο στις Αρχές.

Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, προκάλεσε ο εντοπισμός “υπόπτου αντικειμένου” σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο(28/09), στη Νέα Ιωνία. image

Η εκτίμηση οτι προκειται για  παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, προκάλεσε τον αποκλεισμό του χώρου και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ μετέβη στην περιοχή. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ομοίωμα το οποίο εξετάζεται να πρόκειται για συσκευή παρακολούθησης, αποτελούμενο απο συσκευή GPS με δύο μπαταρίες. image

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, Παναγιώτης Φραιδάκης, ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές με την “Ελληνική Αυγή” στο Δήμο Κηφισιάς, έκανε λόγο για στοχοποίηση του.
Είχε προηγηθεί η πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο μέλους και επίσης υποψήφιας του κομματικού σχηματισμού τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/09).
Για ” θρασύδειλη βομβιστική επίθεση εις βάρος συναγωνίστριας και υποψήφιας περιφερειακού συμβούλου με την Ελληνική Αυγή για την Αττική” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
Τα διαδοχικά κρούσματα ωστόσο με στόχο μέλη και υποστηρικτές, άτομα τα οποία έχουν πολιτικό προσδιορισμό τον κομματικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής, προκαλεί ανησυχία  και έντονο προβληματισμό στις Αρχές για τους δράστες και τα κίνητρα τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport