ΠΑΛΛΗΝΗ: Επιχείρησε να σταματήσει φραστικό επεισόδιο μεταξύ τροφίμων, δέχθηκε χτύπημα κι έχασε τη ζωή του.

Ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ τροφίμων της Στέγης Φιλλοξενίας της Παλλήνης, προκάλεσε την παρέμβαση νοσηλευτή για να “καθησυχάσει τα πνεύματα”. Ενα χτύπημα το οποίο δέχθηκε από έναν από τους εμπλεκόμενους τροφίμους στο επεισόδιο, ο 45χρονος νοσηλευτής, κατέληξε μοιράιο γαι τη ζωή του. Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, ζήτησε την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, για τη διευκρίνηση των αιτιών θανάτου του νοσηλευτή.

Επεισόδιο μεταξύ τροφίμων  στο Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, παράρτημα του ΓΝΑ Σισμανόγλειο, είχε τραγική κατάληξη, για τον 55χρονο νοσηλευτή Γιώργος Μπήτο. ΣΠΙΤΙ-ΠΑΛΛΗΝΗ 28 09 2014

Σύμφωνα με τους γείτονες, άκουσαν φωνές το βράδυ του Σαββάτου (28/09, περίπου στις 23.00 το βράδυ) από το χώρο του Ιδρύματος στην Παλλήνη, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αφού στο οίκημα της Παλλήνης- στο ισόγειο και 1ο όροφο- στεγάζεται παράρτημα φιλλοξενίας του “Σισμανόγλειου” και φιλοξενεί ανηλίκους μεταξύ 13 και 18 ετών, με ψυχικά προβλήματα, οι οποίοι είναι στη διαδικασία της επανένταξης.

Όπως διαπιστώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου (27/08), προκλήθηκε καυγάς μεταξύ τριών τροφίμων του Ιδρύματος Ψυχικής Αγωγής “Το Σπίτι” στην Παλλήνη. ΙΔΡΥΜΑ-Ι Ο νοσηλευτής, ο οποίος -είχε ξεκινήσει τη βάρδια του λίγο πριν το μοιραίο καυγά- έλαβε γνώση για το συμβάν που είχε προηγθεί, κι επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ενημερώσει για το επεισόδιο. Η συνάδελφός του με την οποία από κοινού είχαν βάρδια το βράδυ του Σαββάτου (27/09) μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να λάβει οδηγίες από τον επιβλέπων γιατρό και να προετοιμάσει το δείπνο για τους 7τροφίμους του Ιδρύματος. Ενώ επέστρεψε στην εγκατάσταση, βρήκε τον νοσηλευτή συνάδελφό της, αναίσθητο.ΙΔΡΥΜΑ

Όπως προέκυψε από τα προανακρτικά στοιχεία, ο νοσηλευτής, επιχείρησε να επέμβει στους εμπλεκόμενους τροφίμους και να λήξει  το επειδόδιο, όταν ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο τροφίμους – περιγράφεται ως εύσωμος και χειροδύναμος- τον χτύπησε με γροθιά στο στήθος, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσει του, και να σωριαστεί στο έδαφος. Άμεσα στο Ιδρυμα της Παλλήνης, κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ο θάνατος του 45χρονου νοσηλευτή Γιώργου Μπήτρου, πατέρα δύο παιδιών, με καταγωγή από το Παλιούρι Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, προκάλεσε σοκ σε συγγενείς και φίλους.

Για το θάνατο του νοσηλευτή, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση. Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της νεκροτομή στη σορό προκειμένου να προσδιορισθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.