Διεκδικεί αποζημίωση ο Αυστραλός τραυματίας, από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη.

Την αξίωσή του να διεκδικήσει αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, δήλωσε ο συνήγορος του Αυστραλού τουρίστα ο οποίος είχε τραυματισθεί από τα πυρά του κατάδικου τρομοκράτη, κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί, 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε Νοσοκομείο της Αθήνας», d247e99a17048f01cf15f6ff25cd6486_XLκαι προτείθεται να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη για να διεκδικήσει αποζημίωση, αν και όπως είχε διαπιστωθεί τα πυρά τα οποία τον είχαν τραυματίσει είχαν προελθει από το όπλο που έφερε ο κατάδικος τρομοκρατης Νίκος Μαζιώτης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο Γκραντ Νικολας Ουρανί, συνεχίζει την θεραπεία του σε Νοσοκομείο της Μελβούρνης και συνεπεία του τραυματισμού του, δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ.
sullipsi-tou-n-mazioti-sto-monastirakiΟ Αυστραλός, βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα, κι ενώ έτρωγε με μέλη του κρουπ που συμμετείχε σε κρουαζιέρα, τραυματίσθηκε από εποστρακισμό βολίδας στο πόδι, και είχε μεταφερθεί άμεσα στον Ερυθρό Σταυρό, χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
«Ειχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα», φέρεται να είχει δηλώσει ο ίδιος.
Στην ένοπλη συμπλοκή και σύλληψη του τρομοκράτη από τα πυρά του Νίκου Μαζιώτη, είχε τραυματισθεί κι ένας ακόμα Γερμανός τουρίστας, ο οποίος έιχε δηλώσει την επιθυμία να συνεχίσει τις διακοπές του, με τα μέλη του γκρουπ στο οποίο συμμετείχε.
Τον Αυστραλό τουρίστα είχαν επισκεφθεί στο νοσοκομείο οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης- Βασίλης Κικίλας, Υγείας- Μάκης Βορίδης και Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.