ΕΛ.ΑΣ: “Εργασίες σε υποδομή για μεταστέγαση του ΑΤ/ΤΑ Αργυρολυπολης”- Ακατάλληλο το κτήριο για Αστυνομική Υπηρεσία

Η απόδραση των τριών Αλβανών από το κρατητήριο του Τμήματος της Αργυρούπολης, επανέφερε συζητήσεις για την ακαταλληλότητα των υποδομών.

Κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, επισημαίνουν ότι, “το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, χώρου σε κτίριο ιδιοκτησίας του. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών  για την ανάθεση των εργασιών που απαιτούνται για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, θα μεταστεγαστούν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης”.
Όπως επισημαίνεται, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης στεγάζεται από το 1970 στο μισθωμένο κτίριο, ιδιοκτησίας ιδιώτη. Το 1999 ανανεώθηκε το μισθωτήριο και η σύμβασή του έληξε το 2011 χωρίς ωστόσο να ανανεωθεί και υπήρξε επέκταση της στέγασης.

Αν και υπάρχει η παραδοχή από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η ακαταλληλότητα του κτιρίου με δεδομένο ότι η Αστυνομική υπηρεσία στεγάζεται μέσα στον αστικό ιστό- και δεν είναι το μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα-, τίθεται ζήτημα ασφαλειας για το ένστολο προσωπικό και τους πολίτες, με τους κρατούμενους να βρίσκονται με αυτοσχέδια μαχαίρια και κοφτές στην κατοχή τους, να αποτελούν απειλή .

Και όλα αυτά, ενώ η διοικητική έρευνα και η προανάκριση για την απόδραση των επικίνδυνων Αλβανών, να βρίσκεται σε εξέλιξη.