Χρ.Μερούσης: “Μενω εκτός από Ευρωπαικούς θεωρώντας ότι απαξιώνεται η πορεία μου!”

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την επιλογή αθλητών για το Πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο, δεν περιελαμβανε το Χιώτη, Αστυνομικό- Μαραθωνοδρόμο Χριστόφορο Μερούση, ο οποίος ανακοίνωσε οτι μένει εκτός Ευρωπαικών, “θεωρώντας ότι απαξιώνεται η πορεία του”.

Η ανοιχτή επιστολή του Αστυνομικού Μαραθωνοδρόμου Χριστόφορου Μερούση:

“Λέγομαι Χριστοφορος Μερουσης ..είμαι 36 ετών.

Στην φωτό είναι το πρώτο κύπελλο, τότε που σαν παιδί πρωτοασχοληθηκα με τον στίβο ,που τις ημερομηνιες και τις επιγραφες τις γράφαμε εμεις με μαρκαδόρο! 14/1/1996!

FB_IMG_1529789592682

Απο τότε έζησα μαγικες στιγμες στον αθλητισμο και νιώθω ευλογημενος! Χαρες που δεν ανταλλάσσονται αλλά και πίκρα ποτήρια πολλά !

Σαν παιδι στα 3000 Μ με φυσικά εμπόδια ήμουν τρίτος σε ευρωπαικούς εφήβων! Το 2012 με τον προπονητή μου Σταυρο Καρρε αλλάξαμε σελίδα και ασχοληθήκαμε με τον μαραθώνιο!

Πετυχαμε 4 συνεχόμενες νίκες στην Αθήνα, έκανα σε μια χρονια, το 2015 3 μαραθώνιους με επιδόσεις 2.19-2.19.2 και 2.21 στην Αθήνα !

Το 2016 συμμετείχα στο απόλυτο όνειρο κάθε αθλητή τους Ολυμπιακούς αγώνες !

Περσυ ήμουν δεύτερος στην Αθήνα με την πρώτη επίδοση στην Ελλάδα (2.24-Κοπεγχαγη)! Μια σταθερή πορεία πιστεύω από το 2012 σε ένα σκληρό απαιτητικό αγώνισμα !

Σημερα βγήκε η ομάδα από την Ομοσπονδία για το Μαραθώνιο στο πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο!

Δυστυχως για έναν άνθρωπο που μενει και προπονείται στην Χίο, τον τόπο που αγαπάει ,ζει, μεγάλωσε και προπονείται εκεί ανέκαθεν, με αυτή την πορεία που έχει αφήσει τα κομμάτια του στα γήπεδα δεν υπάρχει θέση εκεί! Μενω εκτός λοιπόν από ευρωπαικούς θεωρώντας ότι απαξιώνεται η πορεία μου αυτή!

Αυτα τα λόγια αντιπροσωπεύουν όλα τα παιδιά που αδικήθηκαν η αδικούνται! Και έχω γνωρίσει πολλούς όλα αυτά τα χρονια δυστυχώς!

Αυτοι οι κύριοι όσο και να μαγειρέψουν ,όσα παραθυράκια να βρουν ,η πείρα μου μου λέει ότι τα όνειρα των αθλητών ,που αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες και αυτοί μοχθούν ,δεν μαγειρεύονται και δεν σβήνουν !

Ζητω συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο ..οποίος διαβάσει θα καταλάβει… θα συνεχίσω να τιμώ αυτούς με αγαπάνε και σέβονται την προσπάθεια μου! Την υπηρεσία μου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΦΑΑ) την οικογένεια Φαφαλιων που στηρίζει εμένα και τον σύλλογο μου στην Χίο ΦΟΒ ,την Newbalance που είναι δίπλα σε κάθε μου βήμα στην πορεία μου!

Αυτοι όλοι σεβάστηκαν τον ιδρώτα μου!Οι άλλοι δυστυχώς νομίζουν ότι παίζουν με τον κόπο και τα όνειρα των αθλητών …όπως όμως είπα αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστες.. οι αθλητές …οι άλλοι έχουν οφθαλμαπάτες …

Σας ευχαριστώ
Χριστοφορος
19/06/2018