ΕΛ.ΑΣ: Δεν είμαστε χούντα να χρησιμοποιήσουμε τον «Αίαντα» στις διαδηλώσεις

«Mα χούντα είμαστε να χρησιμοποιήσουμε τον Αίαντα στη διάρκεια των διαδηλώσεων;»

Αυτό το ερώτημα φέρεται να διατύπωσε σχεδόν εξοργισμένος, προ μερικών μηνών, Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ όταν ορισμένοι από τους υφισταμένους του του είχαν προτείνει την χρησιμοποίηση της υδροφόρας «αύρας» της Αστυνομίας σε κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται ωστόσο για τον ίδιο αξιωματικό ο οποίος προ μερικών ημερών στον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου διέταξε την χρησιμοποίηση του οχήματος εκτόξευσης νερού, ξεχνώντας τις παλαιότερες αντιδράσεις του με πρόταξη των «δημοκρατικών ιδεωδών» που γρήγορα φαίνεται να ξεχάστηκαν
«Το Βήμα» παρουσιάζει το παρασκήνιο της χρήσης του οχήματος εκτόξευσης νερού στα πρόσφατα επεισόδια του Πολυτεχνείου μέσα από το οποίο προκύπτει η ασυνενοησία , η συγχυση αλλά κι οι συγκρούσεις ανώτατων στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη που οδηγούν σε εκδιώξεις αξιωματικών κι αναστάτωση στο αστυνομικό σώμα.
Η απόφαση λοιπόν για την χρήση του οχήματος αυτού , για πρώτη φορά από το 2011 αποφασίσθηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι από άλλα πόστα είχαν ταχθεί μόλις λίγους μήνες νωρίτερα , εντελώς αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο με συσχετισμούς με μεθόδους απολυταρχιών καθεστώτων κι αντίθετα με τα «πιστεύω» του Συριζα κλπ.
Ομως τι άλλαξε στις απόψεις των ηγετικών στελεχών της ΕΛΑΣ; Το γεγονός ότι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης παραπονέθηκαν στην ηγεσία του Σώματος ότι ..μύρισε και δάκρυσε η Θεσσαλονίκη από τα δακρυγόνα που ρίχθηκαν στις διαδηλώσεις στην διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης της συμπρωτεύουσας. Κι έτσι μετά από σύντομες διαβουλεύσεις θυμήθηκαν τον «Αίαντα» για να σβήσει τις φωτιές και τις …διαμαρτυρίες των Κι ίσως σκέφθηκαν ότι αδίκως τον …κακολογούσαν και δεν ήταν τόσο «χουντικό» όχημα όπως έλεγαν . Κι ότι σε αυτή την κυβέρνηση θα ήταν χρήσιμο…
Με στελέχη της ΕΛΑΣ που ήταν παρόντες σε αυτές τις παλαιότερες συνεδριάσεις να στέκονται έκπληκτοι στις αλλαγές τακτικών , τις μεταμορφώσεις και τις «προσαρμογές» των ανώτατων αξιωματικών αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ.
__________

*Βασίλης Λαμπρόπουλος, tovima.gr