ΕΛ.ΑΣ: Τηλεδιάσκεψη για το συλλαλητήριο των αγροτών με τις ΓΑΔΠ

Ενημέρωση προς τους Γενικούς και τους Διοικητές στις Γενικές Περιφερειακές Διευθύνσεις για τηλεδιάσκεψη με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει της κινητοποίησης των αγροτών

Οι αγρότες προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο που εχουν εξαγγείλει στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη (20/02) και η ΕΛΑΣ σχεδιάζει τα Μέτρα που θα λάβει ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση.

Συμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr σε τηλεδιάσκεψη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εχει καλεσει τους Γενικούς των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας (19/02) Η τηλεδιάσκεψη αφορά τους Ανώτατους Αξιωματικούς των Περιφερικών Διευθύνσεων προκειμένου να θέσουν τα δεδομένα που υπάρχουν και να καταρτίσουμε σχέδιο επί χάρτου για τη διαχείριση στην κάθοδο των αγροτών στο συλλαλητήριο της Τρίτης ((20/02).

Βασικός στοχος της ΕΛΑΣ να μην διαταχθοθν οι συγκοινωνίες και η κοινωνική γαλήνη.  Στκ ενδεχόμενο πιυ οι αγρότες επιμείνουν να κινηθούν μαζικά στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα τους. Από την ΕΛΑΣ όπως και κατά το παρελθόν διευκρινίζεται ότι δεν πρόκεται να επιτραπεί αυτή η μετακίνηση.

Μια εναλλακτική που τίθεται προς συζήτηση, εξηγούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζεται να επιτραπεί η είσοδος σε περιορισμένο αριθμού τρακτέρ ως συμβολική κίνηση, και να πλαισιώσουν την πεζή πορεία προς το Σύνταγμα.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης θα διαβιβαστουν με σήμα στο ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης (POL) ώστε να λάβουν γνώση στο σύνολο του το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ με έμφαση στις Υπηρεσίες της Τροχαίας και των Μέτρων Αποκατάστασης Τάξης.