ΕΛ.ΑΣ: Αλλαγή στους Τμηματάρχες του Ανθρωποκτονιών και Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής

Ο Τμηματάρχης και ο αναπληρωτής του Ανθρωποκτονιών καθώς επίσης ο Τμηματάρχης της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με τις μετακινήσεις -τοποθετήσεις οι οποίες ακολούθησαν τις τακτικές κρίσης, “οδηγούνται” εκτός Μεγάρου της Λ.Αλεξάνδρας

Στις τοποθετήσεις Τμηματαρχών Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε η μετακίνηση του Τμηματάρχη του ΥΔΕΖΙ 1ο- Ανθρωποκτονιών Α/Υ Κωνσταντίνου Χασιώτη και του αναπληρωτή της Υπηρεσίας Α/Υ Θεόδωρου Θεοδώρου καθώς επίσης του Τμηματάρχη του ΥΔΕΖΙ 3ο- Δίωξης Εκβιαστών Α/Υ Νίκου Νταβαρίνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι τρεις Αξιωματικοί μετακινούνται στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, στον κλάδο της εκπαίδευσης στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων, αντίστοιχα. Η μετακίνηση από επίσημη ενημέρωση, αναφέρεται ως κάλυψη «υπηρεσιακών αναγκών», κι έχουν ήδη οριστεί οι αντικαταστάτες των δύο Τμηματαρχών και του αντικαταστάτη της μιας Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr ως Τμηματάρχης του ΥΔΕΖΙ 1ο- Ανθρωποκτονιών τοποθετείται “σειρά” του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Υπηρεσίας, από τη Δίωξη Ναρκωτικών .

Οι δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν χειριστεί μεταξύ άλλων την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, και είχαν πειστεί στους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογίαν μετέπειτα δράστη της δολοφονίας, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, στο σενάριο που είχε ο ίδιος επινοήσει για 38ημέρες. Ωστόσο εργαστηριακά ευρήματα και ταυτοποίηση της ΔΕΕ αποκάλυψε ότι “αυτός που έπινε καφέ και είχε αναπτύξει προσωπική επαφή συμπάθειας” με τους Αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, ήταν ο δολοφόνος της συζύγου του. Τα εργαστηριακά ευρήματα τέθηκαν υπόψιν του Τμηματάρχη της Υπηρεσίας, και αυτή η εξέλιξη, οδήγησε σε εξιχνίαση της υπόθεσης η οποία στη συνέχεια παρουσίασαν ως επιτυχία του Ανθρωποκτονιών. Ενω στην προκαταρκτική που διεξάγει η Υπηρεσία, για την υπόθεση θανάτων των τριών αδελφών από την Πάτρα, η μυστικότητα καταθέσεων, έλαβαν (επιλεκτική) δημόσια παράθεση. Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχε αναλάβει και την -ανεξιχνίαστη, μέχρι σήμερα – υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, μεταξύ των 23 συμβολαίων θανάτου, την τελευταία πενταετία, από τα οποία έχει εξιχνιαστεί μόνο η δολοφονία του Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας το 2018.

Ενώ το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε εξιχνιάσει την υπόθεση και είχε προχωρήσει στη σύλληψη με κατηγορούμενο το Μένανδρο Φουρθιώτη, και είχε παράλληλα προχωρήσεις σε σχηματισμό δικογραφίας με την εξάρθρωση δράσης κυκλώματος μπράβων στην περιοχή του Πειραιά με συλλήψεις και καταδίκες εμπλεκόμενων σε εκβιασμούς. Πρόσφατα ανέλαβε και τη διερεύνηση της δολοφονίας με “συμβόλαιο θανάτου” του Γιάννη Σκαφτούρου, το φάκελο της υπόθεσης ωστόσο ζήτησε και παρέλαβε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης – με αναφορές στο NantiaReport.gr- για «να χειριστεί προσωπικά την υπόθεση». Αναφορικά με την απόφαση μετακίνησης του Ανώτερου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι «κρίθηκε δυσλειτουργικός στην αλλαγές που έχουν γίνει στις Υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις στις κρίσης Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ»

.. και έπεται συνέχεια