Στο ΣΚ Ναυπλίου μετά το εξιτήριο από το ΚΑΤ, ο Μένανδρος Φουρθιώτης

Τις πρώτες ώρες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Ναυπλίου διανύει ο υπόδικος Μένανδρος Φουρθιώτης, μετά το εξιτήριο που έλαβε από την Ορθοπεδική Κλινική του ΚΑΤ, όπου είχε ζητήσει να μεταφερθεί μετά τη σύλληψή του σε εκτέλεση Βουλεύματος για παραβίαση των Περιοριστικών Όρων που του είχαν τεθεί

Από νωρίς το μεσημέρι (17/02) ο Μέναδρος Φουρθιώτης, βρίσκεται ήδη στις Φυλακές Ναυπλίου αφού έλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/02-13.20) εξιτήριο από το δωμάτιο “322” του 3ου ορόφου της Γ Ορθοπεδική Κλινική στο “Βρυώνειο” Κτίριο του ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν. Ο υπόδικος τελούσε υπό καθεστώς κράτησης, και ως νοσηλευόμενος είχαν διατεθεί σε φύλαξή του αστυνομικοί ανά βάρδιες, μέχρι και που έλαβε εξιτήριο, με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων ιατρών του.

Ο υπόδικος Μένανδρος Φουρθιώτης, με κλούβα της Διεύθυνσης Μεταγωγών, μεταφέρθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης του Ναυπλίου ως είχε αποφασιστεί και είχε αποτυπωθεί στο φυλακιστήριο που εκδόθηκε στα στοιχεία του.

Είχε συλληφθεί (15/02) δυνάμει εντάλματος, μετά την έκδοση Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου, που αποφάσισε  άρση της απόφασης υφ’ όρων απόλυσής του και αντικατάστασης των Περιοριστικών Όρων που του είχαν επιβληθεί λόγω παραβίασης, με απόφαση εγκλεισμού. Η απόφαση επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εκτελέσεων Ποινών και τέθηκε  υπό κράτηση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λ.Αλεξανδρας. Ωστόσο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθώς δήλωσε αδιαθεσία ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε να καταγγέλλει επίθεση από υπάλληλο στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Παρέμεινε σε νοσηλεία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (17/02) οπότε και έλαβε εξιτήριο και ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του στις Φυλακές Ναυπλίου προς έκτιση της προσωρινής του κράτησης μέχρι τον προσδιορισμό της δίκης του .