Κακουργηματική Ποινική Δίωξη για βιασμό κατά συρροή σε βάρος του Ηθοποιού και Σκηνοθέτη Λάμπρου Φιλίππου

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τεσσάρων γυναικών, μια εκ των οποίων καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα και της αδελφής της, σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη που ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ

Στην άσκηση Ποινικής Δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος του 40χρονου ηθοποιού και σκηνοθέτη Λάμπου Φιλίππου, ο οποίος τα τελευταία επτά χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στις ΗΠΑ, καθώς είχαν υποβληθεί σε βάρος του καταγγελίες από τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων οι δυο αδελφές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά το διάστημα 2008-2015.

Η πρώτη μήνυση είχε κατατεθεί στις 21 Ιουλίου 2021 από καταξιωμένη ελληνικής καταγωγής ηθοποιό με μόνιμη διαμονή σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της.  Οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν τον 41χρονου ηθοποιό και σκηνοθέτη, ότι το διάστημα 2008-2014 τις υπέβαλλε συστηματικής σε σεξουαλική κακοποίηση, με την αδερφή της ηθοποιού, να αναφέρεται σε απόπειρα αυτοχειρίας το 2012. Ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δύο καταγγελίες από γυναίκες, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ηθοποιός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί και για όλες τις πράξεις που κατηγορείται υπήρξε συναίνεση. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό Ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό για απολογία και θα κριθεί η ποινική του μεταχείριση. Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική Ποινική Δίωξη για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.