Μοσχάτο: Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης στην επίθεση στον Πακιστανό εντός ΗΣΑΠ

Προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, άνδρας ο οποίος τραυμάτισε Πακιστανό σε βαγόνι του ΗΣΑΠ και οδηγήθηκε σε Ψυχιατρικό εγκλεισμό

Το επεισόδιο μεταξύ των δύο επιβαινόντων σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (22/01) σε βαγόνι συρμού της Γραμμής 1 του ΜΕΤΡΟ στο δρομολόγιο Ν.Φάληρο – Μοσχάτο. Η επιβάτης του συρμού, Καλλιόπη Ζωγοπούλου κατέγραψε τον τραυματία με το κινητό της τηλέφωνο και ανήρτησε το βιντεοληπτικό υλικό στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποδίδοντας ρατιστικά κίνητρα στην επίθεση, καθώς το θύμα ειναι Πακιστανός.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι η επίθεση στο συρμό του ΗΣΑΠ δεν είχε ρατσιστικό κίνητρο. Κατά την προσαγωγή του καθ υπόδειξη φράστη της επίθεσης από τον Ελγκτή Ασφαλείας και τον Υπεύθυνο Σταθμού, στο Τμήμα Μοσχάτου, σε εξακρίβωση των στοιχείων του, προέκυψε ότι πρόκεται για σημασμένο ως πρώην χρήστη και με ιστορικό νοσηλείας κατά το παρελθόν σε Ψυχιατρείο, καθώς “δεν θέλει να τον κοιτάζουν”. Διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε Εισαγγελική Παραγγελία για εγκλεισμό σε Ψυχιατρική Δομή. Καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση από τον Πακιστανό, θύμα της επίθεσης, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, με δεδομένο ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο. Με Εισαγγελική παραγγελία, ο δράστης μεταφέρθηκε για εγκλεισμό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει, «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση. Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».