Εξετάζεται ως ύποπτος στη δολοφονια κτηνοτρόφου ο “σύντροφος” Αφγανός με τους πυροκροτητές

Σε ανεξιχνίαστη δολοφονία από τον περασμένο Δεκέμβρη εξεταζεται ως ύποπτος ο “σύντροφος” Αφγανός με τους πυροκροτητές, καθως DNA του, φέρεται να ταυτοποιείται  στη σκηνη εγκλήματος με θύμα 71άχρονο κτηνοτρόφο στο Κορωπί.

Από την Αντιτρομοκρατική στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται ο Αφγανός λαθρομετανάστης, ο οποίος είχε συλληφθεί να μεταφέρει πυροκροτητές, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με Αστυνομικες πηγές φέρεται να ταυτοποιείται DNA του Αφγανολυ “συντρόφου” σε κυνηγετικό οπλο και φυσίγγιο που κατασχέθηκαν στη σκηνή εγκλήματος με θύμα  71άχρονο βοσκο, στη θέση Πάτημα Κορωπίου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός (17/12 2017) στο χειμάδι του, με τραύμα από κυνηγετικό όπλο .

Κατά την ιχνηλασία στη σκηνή εγκλήματος, σε μικρή απόσταση από το πτώμα του 71άχρονου κτηνοτρόφου είχε περισυλλεγει φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου ενώ καραμπίνα ειχε κατασχεθεί στο εσωτερικό του ποιμνιοστασίου. Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχει ανιχνευτεί γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιείται με του Αφγανού λαθρομετανάστη ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος για τη διάπραξη της δολοφονίας του βοσκού. Ο Αφγανός ως άστεγος, φέρεται να διέμενε σε παράπηγμα στην περιοχή του Κορωπίου καθώς είχε εντοπισθεί να διαβιεί και σε κατάληψη αντιεξουσιαστών που παρέχουν στέγαση σε λαθρομετανάστες.

Ως κινητρο της δολοφονίας του 71άχρονου κτηνοτρόφου, απο τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, ειχε τεθεί υπό έρευνα ειτε οι προσωπικές διαφορές ακομη και η ληστεία.

Οι Αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο, οι 78πυροκροτητές να είναι προϊόν κλοπής από λατομείο των Μεσογείων, καθώς προκύπτουν ενδείξεις “απαλλοτρίωσης” από επιχείρηση στην περιοχή, με τον Αφγανό λαθρομετανάστη είτε να παρέλαβε τους πυροκροτητές για ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε να αναζήτησε μόνος του, αγοραστές στο “χώρο”.

Ο Αφγανός στα στοιχεία ταυτότητας, όνομα AHMADI και επίθετο NASIR, είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από καταγγελία υπαλλήλων εστιατορίου στον Λυκαβηττό, αφού γευμάτισε, επιχείρησε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Σε έλεγχο που ακολούθησε εντοπίσθηκαν στην αποσκευή που κατείχε 78 πυροκροτητές και φυαλιδια βουτανίου (γκαζάκια).

Στην τήρηση των συνομωτικων κανόνων, στις ερωτήσεις των Αστυνομικών, ο Αφγανός φερεται αρνητικός στην οποιαδήποτε ανταπόκριση σχετικά με τους πυροκροτητές που μετέφερε.

Στην κατοχή του Αφγανού λαθρομετανάστη, βρέθηκε έγγραφο χορήγησης ασύλου, το οποίο είχε υποβάλει (10/01 2017) στην Ξάνθη  με πλαστά στοιχεία καθώς φέρεται να δηλώνει ημερομηνία γέννησης την 11η Νοεμβρίου 1998, ηηλικίας 20 χρονών, αν και εμφανισιακά η ηλικία του προσδιορίζεται σε άνδρα περίπου 30 χρόνων. Ο Αφγανός λαθρομετανάστης έχει σημανθεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς ήταν παράνομα στη χώρα, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έτη γεννήσεως.

Στη σύλληψη του Αφγανού λαθρομετανάστη ηταν άμεση η “αντιδραση” του “χωρου”, με ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου  από την Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ).