Εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής του οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου το 2012

Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την πλήρη εξιχνίαση της εξαφάνισης και της δολοφονίας -το καλοκαίρι του 2012-  του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου  με κύρια βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από πολύμηνη έρευνα του «Βήματος».

Ομάδα ερευνητών, κυρίως από τις ΗΠΑ με προϋπηρεσία στο FBI, ερευνούν σε συνεννόηση με τον   δικηγόρο κ. Νίκο Ρουσσόπουλο (νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος) την εμπλοκή στην αρπαγή του άτυχου 26χρονου τριών-τεσσάρων ατόμων ηλικίας 25-40 ετών (ιδιωτικοί αστυνομικοί,  καταστηματάρχες και άλλοι). Ο τυχόν ρόλος των ατόμων αυτών στην εξαφάνιση  του Μάριου Παπαγεωργίου δεν είχε αναδειχθεί αρχικά αλλά ανέκυψαν από σχετικά ευρήματα της δημοσιογραφικής έρευνας της εφημερίδας μας, που επιβεβαιώθηκαν από νέα εξέταση των δεδομένων των ξένων τεχνικών συμβούλων και αναλυτών της οικογένειας. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν  βρεθεί πλήρη αποδεικτικά στοιχεία και οι σχετικές αναζητήσεις συνεχίζονται.
Τμήμα της έρευνας αφορά και την ανεύρεση της σωρού του οπτομέτρη.  Με βάση μία αναφορά ενός από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ότι την κρίσιμη ημέρα εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου κατευθυνόταν  στα «καμένα» ερευνήθηκε αρχικά η περίπτωση να πρόκειται για την περιοχή των Καμένων Βούρλων. Όμως σε δεύτερη  φάση ερευνώνται σημεία όπου εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες είχαν σημειωθεί πυρκαγιές. Μάλιστα η  έρευνα εστιάζεται σε περιοχές της Πελοποννήσου όπου φέρεται να είχαν κινηθεί -με βάση άλλες αναλύσεις- εκείνοι που κρατούσαν όμηρο τον άτυχο νεαρό.
Η απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν ο 26χρονος αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο. Τελικά το ΙΧ του εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Ο 26χρονος οπτομέτρης, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, συνάντησε τη μοιραία ημέρα τον 72χρονο «οικογενειακό φίλο» Π. Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο οργανωτής της απαγωγής και μέσω άλλου προσώπου (το οποίο είναι ήδη κατηγορούμενος) απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα του εξαφανισθέντος συνεχίστηκαν ως τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε ως σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του οπτομέτρη. Ο  εγκέφαλος της απαγωγής καταδικάσθηκε , προ διετίας, σε ισόβια κάθειρξη  ενώ σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάσθηκε η σύζυγός του που αρνείται οποιαδήποτε σχέση. Σε μικρότερες ποινές καταδικάσθηκαν άλλα τέσσερα άτομα με περιφερειακό ρόλο.

___________

* Λαμπρόπουλος Βασίλης/ vima.gr