Εξάρχεια: Οργανωμένη δράση αλλοδαπών-Αλγερινοί έσπασαν το αυτοκίνητο καθηγητή και του έκλεψαν τις οικονομίες που αποταμίευε

Θρασείς επιθετικοί και ασύδοτοι.. περιγράφουν οι φιλήσυχοι πολίτες των Εξαρχείων τη δράση εγκληματικών ομάδων Αλγερινών που δρουν στην περιοχή.

Η δράση αλλοδαπών- Αφρασιατών συμμοριών στα Εξάρχεια εμφανίζει αυξητική τάση με το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στο τοπικό τμήμα να μην επαρκεί και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί να μην επιτρέπει… εμφανή Αστυνόμευση.

Πρόσφατο περιστατικό,  η διάρρηξη στο αυτοκίνητο καθηγητή ο οποίος βρέθηκε με την παρέα του (24/07) στα Εξάρχεια και κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα της περιοχής. Στην επιστροφή του βρήκε το φινιστρινι πίσω από τον οδηγό παραβιασμένο.  Στο ΤΑ Εξαρχείων κατήγγειλε την κλοπή χαρτοφύλακα με #€7.500 χρήματα που είχε ως οικονομίες συγκεντρώσει. Όπως σημείωσε,  είχε βρεθεί δύο φορές στη δυσάρεστη θέση να δηλώνει θύμα διάρρηξης στην οικια του.  Εμπιστοσύνη στις τράπεζες δεν εχει και αποφάσισε να μεταφέρει τα χρήματα μαζί του για να αποφύγει την κλοπή.

Στον ίδιο δρόμο άλλοι 12ιδιοκτητες οχημάτων την ιδια ημέρα βρέθηκαν να δηλώνουν διάρρηξη στα οχηματα τους,  χωρις να εχουν εντοπισει οι δράστες αντικείμενα αξίας για κλοπή.

“Τους συλλαμβάνουμε, πάνε εισαγγελέα, τους βρίσκουμε την επόμενη ημέρα σε άλλη διάρρηξη. Πιάσαμε έναν τις προάλλες. Τον πάμε για εξακρίβωση. Τα στοιχεία του δεν απασχολούν ωστόσο τα αποτυπώματα των είχαμε καταχωρήσει με άλλο όνομα. Πάμε να συντάξουμε έκθεση σύλληψης, με το νέο ΠΚ η “ψευδής ανομωτη κατάθεση” εχει καταργηθεί. Είχε στον πρώτο φάκελο 10 διαρρήξεις και ληστείες. Άλλες 5στα δακτυλικά και τρεις περιπτώσεις κσταγγελιεςμε αναγνώριση κατά τη σύλληψή του. Πήγε Εισαγγελέα και τον άφησε ελεύθερο. Κάθε μέρα καφέ φορά..  12 Αστυνομικοί στα Εξάρχεια Διοικητής Αξυπ σκοπός μεταγωγές και γραφειοκρατία. Σε όλα τα Τμήμα του Κέντρου έχουν πάει άτομα και στις οργανικές, στα Εξάρχεια “0”(!) Έρχονται πολίτες και δεν καταγγέλλουν πια τις κλοπές και τα σπασίματα αυτοκινήτων. Βλέπουν έναν Αστυνομικο να γραφεί να απαντάει σε τηλέφωνα να βγάζει φωτοτυπίες. Η ουρά φτάνει στην είσοδο, και φεύγουν χωρίς να καταγγέλλουν τα συμβάντα”, αναφέρει απογοητευμένος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Σε άλλο περιστατικό η ΟΠΚΕ εντοπίζει (26/07) Αλγερινό με δίκυκλο κλεμμένο να απασχολεί. Του κάνει σήμα αναπτύσσει ταχύτητα και ύστερα από καταδίωξη το δίκυκλο πέφτει και τον ακινητοποιούν. Ο αλλοδαπός δράστης βρίζει τους Αστυνομικούς ενώ τον χειροπεδιζουν.  Κατά την εξακρίβωση διαπιστώθηκε ότι εχει διαπράξει 5 κλοπές και διαρρήξεις. Συντάσσεται δικογραφία και παραπέμφθηκε. Ενώπιον του Εισαγγελέα σε ερώτηση γιατί είχε αυτή τη συμπεριφορά Πρόεδρο ένστολο προσωπικό,  η ανταπόκριση ήταν αυτη που καθόρισε την νομική του μεταχείριση “γιατί, τι Θα μου κάνεις;” Ο δράστης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Και τα συμβάντα για τους Αστυνομικούς είναι καθημερινά..