Σε “λάρνακα” ο ΠΕΡΣΕΑΣ .. στους δρόμους οι “Μαύροι Πανθηρες” της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης

Στα πρότυπα των Αστυνομικών Υπηρεσιών μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, η Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης  (ΟΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ αντικαθιστά τον..  “ΠΕΡΣΕΑ”

“..Ο Ακρίσιος, μαθαίνοντας την γέννηση του εγγονού του Περσέα, επειδή δεν μπορούσε να τον σκοτώσει, αποφασίζει να κλείσει σε λάρνακα (κουτί), την κόρη του Δανάη και το γιο της. Έπειτα δίνει εντολή να αφήσουν την λάρνακα στην θάλασσα και να αποφασίσουν οι θεοί για την τύχη της”..

Και όπως με τον ήρωα της αρχαιότητας, και για την ΕΛ.ΑΣ το “αναποτελεσματικό” πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.» της ΕΛ.ΑΣ- «Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης» πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος εφαρμογής του… παίρνει θέση στη “λάρνακα” .. αφού καταργείται  σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, από 1ης Αυγούστου.

Ωστόσο το κενό που προκύπτει με επιχειρησιακή συνδρομή σε γενικευμένες και στοχευμένες Αστυνομικές δράσεις, αναλαμβάνουν οι πάνοπλοι «Μαύροι Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα και σταδιακά και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, η Ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης (ΟΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να “παρουσιαστεί” άμεσα, με ανάπτυξη σε τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, και στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ να λειτουργήσει ως αποτρεπτική δύναμη για τη διάπραξη έκνομων ενεργειών, και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Με μαύρες στολές- στα πρότυπα της ΕΚΑΜ- και βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, οι  25πρωτοι Αστυνομικοί της Υπηρεσίας θα διατεθούν σε εμφανή σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Οι Αστυνομικοί θα βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

NantiaReport_ΑΤΕξαρχεια20190718_174231

Οι “Μαύροι Πανθηρες” της νεας Ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. με κλειστά “διχρωμα” φορτηγάκια θα παραμένουν παροδικά στατικοί σε τουριστικά σημεία της Πρωτεύουσας, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και χώρους μαζικής συγκέντρωσης.

Η κάθε ομάδα ανά 3 ώρες, θα έχει εμφανή παρουσία σε τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια

Σημεία «προτεραιότητας» είναι: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλατεία Συντάγματος, Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη, Ερμού-Καπνικαρέα, Πλατεία Μοναστηρακίου

Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε Αστυνομικών, σε διπλωμένη πρωινή και απογευματινή βάρδια. Αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το σχέδιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.