Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση εκκένωσης δύο υπο κατάληψη κτηρίων.. με συλλήψεις

Μια εβδομάδα μετά την επιχείρηση εκκένωσης σε δύο κτήρια στα Εξάρχεια, νέα επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ

Ήταν να μη γίνει η πρώτη επιχείρηση στα Εξάρχεια σε δύο υπό κατάληψη κτήρια (11/04) σαν “επανάληψη στα.. προσεχώς”, επιχείρηση για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα απο την ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση σε αλλα δύο κτήρια υπό κατάληψη (18/04) τον τελευταίο χρόνο στη Μπουμπουλίνας και στη Ζωοδόχου Πηγής. Περισσότεροι από 70λαθρομετανάστες -στην πλειοψηφία τους- ως διαβιούντες στα οικήματα, εχουν προσαχθεί και εξετάζονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ωστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Εξήντα κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχέιων

Αν και η πολιτική ηγεσία υποστηρίζει ότι “δεν υπάρχει άβατο στο κέντρο της πρωτεύουσας”, και χαρακτηρίζει την περιοχή “Μονμάρτρ της Αθήνας”, με τους κατοίκους να βιώνουν την βία και την ανομία με επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών με μολώτοφ και επεισόδια πέριξ της πλατείας, με Δικαστική εντολή ύστερα από προσφυγή των ιδιοκτητών, Αστυνομικοί από Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν νεα επιχείρηση στα Εξάρχεια (18/04).

Μια σύλληψη, κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και περισσότερες από 70 προσαγωγές, ο πρώτος απολογισμός της νέας Αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής . Παράλληλα, σε διαμέρισμα “καβάτζα” κοντά στον λόφο Στρέφη, συνελήφθη 50άχρονος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Και αυτή η επιχείρηση -«σόου» εντάσσεται στο πλαίσιο με τις εκκενώσεις κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.