ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια

Σε δύο κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα και ένα στην οδό Σολωμού, στα Εξάρχεια, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ

Σε 90- και πλεον- προσαγωγές στην πλειονότητά τους λαθρομετανάστες διαβιούντες εντός των υπο κατάληψη κτηρίων, με τον αριθμό να αναμένεται αυξανόμενος- προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ σε συντονισμένη επιχείρηση με συνεργασία μεταξύ Υπηρεσιών.

Συμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, κατά τη διάρκεια της επιχείησης της ΕΛΑΣ,  η ΕλληνοΑυστραλέζας που είχε διαφύγει της σύλληψης, στην αποτυχημένη επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια. Οπως διακριβώθηκε, μετά τη διαφυγή της από το κτήριο της οδού Τζαβέλα στο οποίο έκαναν έρευνα οι Λιμενικοί παρουσία Εισαγγελέα, είχε βρει καταφύγιο σε μια από τις καταλήψεις που εκκενωσε η ΕΛΑΣκαι συνελήφθη για παράνομη κατάληψη. Ωστόσο την υπόθεση της προκειται να αναλάβει το Λιμενικό καθώς σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά.

Με δικαστική απόφαση η εκκένωση των κτιρίων στα Εξάρχεια

Σε ταυτόχρονη  επιχείρηση από την Δίωξη Ναρκωτικών, σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, συλληφθεί τρία άτομα και έχει κατασχεθεί ποσότητα κάνναβης.

Το απόγευμα (11/04-11.00) οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» σε διαμαρτυρία για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.