Εξάρχεια: Η προφυλάκιση τεσσάρων Αλγερινών μείωσε σχεδόν 80% τις διαρρήξεις και κλοπές στο κέντρο

Στη φυλακή οι τέσσερις Αλγερινοί “κατέβηκαν” σε ποσοστό 80% οι διαρρήξεις και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας

Η συλλήψεις τεσσάρων Αλγερινών για μια ακόμα φορά τους οδήγησε ενώπιων των Εισαγγελικών Αρχών. Αυτή τη φορά ωστόσο, ΕΙσαγγελέας και Ανακριτής, αποφάσισαν την προφυλάκισή τους. Όπως επισημαίνουν Αστυνομικές πηγές, με την προφυλάκιση των τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης ΑλγερινοΜαροκινών, οι κλοπές από διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και οι διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας μειώθηκαν σε ποσοστό έως και 80%, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα που παραθέτουν οι Αστυνομικοί σε επιχειρησιακές ομάδες, ότι αν οι Δικαστικές Αρχές με δεδομένο ότι τα θύματα αναγνώριζαν τους δράστες και οι Αστυνομικοί ανέλυαν την δράση του στις ποινικές δικογραφίες σε βάρος του, μετά τη μεταγωγή του στα Δικαστήρια, δεν τους άφηναν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, θα είχαν μειωθεί νωρίτερα τα περιστατικά εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Με εκκρεμή εντάλματα σε βάρος του -μεταξύ άλλων – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές σε βάρος πολιτών και οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ο επικίνδυνος Αλγερινός κακοποιός, ο οποίος είχε αναγνωριστεί στην επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του Ολυμπιονίκη Τζουντόκα (17/01-15.20) όταν τον ακινητοποίσε ενώ είχε διαρρήξει το αυτοκίνητο της αδελφής του συνελήφθη σε επ αυτοφώρω ύστερα από διάρρηξη (19/02) στην Οκταβίου Μερλιέ, στο Κολωνάκι, ενώ είχε διαρρήξει δύο αυτοκινήτων. Νωρίτερα ο Αλγερινός μόλις κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, έβγαλε ένα ξυραφάκια από το στόμα του και το υπέδειξε σε διερχόμενο delivery για να τον αποθαρύνει να φωνάξει ή να καλέσει την Αστυνομία.

Ο Αλγερινός – αυτή τη φορά- δήλωσε Ahmed Mohammad του Nazir, γεννημένος το 1997 .. στη Συρία. Όπως έχει εξακριβωθεί ωστόσο διατηρεί ποινικό μητρώο και περιλαμβάνεται στον αριθμό (28) της Διάταξης της Εισαγγελίας Δημοσιοποίησης Στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ (22/11 2019) στα στοιχεία (επ) AHMED ή MEISIA ή ABDELAHOUF (ον) MOHAMMAD ή CHARAF ή ABBAS του BENALI TOUFIK NAZIR και της IMEN ή SEMIAH ή EMINA , γεν. 2004 ή 2000 ή 1996 ή 1997, μεταξύ των 35 ΑλγερινοΜαροκινών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί καθώς διαπράττουν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας”.