ΕΛ.ΑΣ: “Έκνομες ενέργειες δε γίνονται ανεκτές, όσα κι αν έχουν υποστεί οι Αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή”

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα γεγονότα σε Λέσβο και Χίο

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες (27/02) ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος. Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή. Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:
“Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου”».

*NantiaReport.gr Να σημειωθεί ότι οι διαπιστευμένοι συντάκτες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενημερώθηκαν για Συνέντευξη Τύπου (28/02-13.00) και δυνατότητα Δημοσιογραφικής κάλυψης ενώ Pull με εικόνα που θα παρείχε η ΕΡΤ. Ωστόσο σε επικοινωνία διευκρινίστηκε ότι θα ήταν μια δήλωση – τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, και δεν θα υπήρχε η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Ως συνέπεια, μόλις ένας τηλεοπτικός διαπιστευμένος συντάκτης και το συνεργέιο της ΕΡΤ παρακολουθησαν τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ