Εξάρχεια: Είχαν στήσει κάμερες στις ταράτσες οι “ιπτάμενοι αναρχικοί”- Με συλλήψεις τα ΜΑΤ (vid)

Οργανωμένο σχέδιο των “ιπτάμενων αναρχικών” με κάμερες σε  ταράτσες των κτιρίων για να καταγραφούν κινήσεις Αστυνομικών δυνάμεων

Ταρατσες “ορμητήρια” ειχαν στήσει άτομα του χώρου και αλληλέγγυοι, όπως προκύπτει και από βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό, που διακινείται μέσα απο “άβανταρ” λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, με επικρίσεις για την ανάπτυξη και την επιχειρησιακή ανταπόκριση των Αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή την Εξαρχείων με τις δυνάμεις να πραγματοποιούν 20συλλήψεις .

Στα Εξάρχεια εφαρμόστηκε ο Νόμος με έντονη καταστολή  ένω δεν σημειώθηκαν έκτροπα

Τα ξημερώματα παρουσία Εισαγγελέα η ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ προχώρησε σε επιχείρηση εκκαθάρισης στο κτίριο της οδού Στουρνάρη 4, στο οποίο είχαν συλλάβει δύο διαδηλωτές με «υλικά»,Στουρνάρη 4, στο οποίο είχαν συλλάβει δύο διαδηλωτές με «υλικά»  Κατα την αστυνομική επιχείρηση  ερευνήθηκαν διαμερίσματα, με ευρήματα φωτοβολίδες, πέτρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Προηγήθηκε Αστυνομική είσοδος σε πολυκατοικίες στις οποίες έγιναν κατασχέσεις εύφλεκτων υλικών και μολώτοφ,  αντιασφυξιογόνες μάσκες και αντικείμενα που θα απέρριπταν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ από τις ταράτσες οι ταραξίες, αφού τα ελικόπτερα “είδαν” κινήσεις στις ταράτσες .. “ιπτάμενων αναρχικών”.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής ανταπόκρισης και επιχειρησιακής αντίδρασης των δυνάμεων,  δύο ένστολοι τραυματίστηκαν.

Με αφορμή τις 32συλλήψεις, μικρή ομάδα από αλληλέγγυους συγκεντρώθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ υπερ κατηγορούμενων για τρομοκρατία,  ενώ έγιναν επιπλέον 26 προσαγωγές κατά τη διάρκεια της πορείας στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 46χρονια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ο σχεδιασμός της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, στις εντολές του ΥπΠΡΟΠΟ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για απόλυτη ηρεμία στην πορεία για τα 46χρονια από τα γεγονότα του  Πολυτεχνείου και την κίνηση στην πλατεία, είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ” Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων”.

Οι συλληφθέντες,  παραπέμφθηκαν (18/11) στον Εισαγγελέα.