Ιθακη: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον πρωην της εν διαστάσει συζύγου του, καθώς θεωρούσε οτι διατηρούν σχεση

Τραυμάτισε βαρύτατα το Βρετανό πρωην σύντροφο της εν διαστάσει Νοτιο Αφρικανής πρωην συζύγου του και από κοινού τον εγκατέλειψαν αιμοφυρτο. Τον βρήκε νεκρό την επόμενη ημερα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (16/11) ο 54άχρονος πρώην σύζυγος, οργισμένος και θολωμένος, πήγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο 40άχρονος Βρετανός, ο οποίος είχε φτάσει στην Ιθάκη πριν από λίγες ημέρες. Αφορμή όπως δικριβώθηκε κατά την προανάκριση, η υπόνοια του 54άχρονου με τον οποίο η 42άχρονη, έχουν αποκτήσει ένα παιδί ηλικίας επτά ετών, ότι αφορμή για το ταξίδι του Βρετανού στο νησί, ήταν η σχέση που διατηρούσε με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν και ο 54άχρονος ξυλοκόπησε τον Βρετανό, ενώ παρούσα στη συμπλοκή ήταν και η 42άχρονη γυναίκα, από τη Νότιο Αφρική. Ο δράστης άμεσα αποχώρησε από το ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε με ταξί σε χωριό στα βόρεια του νησιού όπου διαμένει. Στη συνέχεια αποχώρησε απο το δωμάτιο, και η 42άχρονη, καθώς όπως ανέφερε επιχείρησε να του παράσχει πρώτες βοήθεις, ωστόσο , “νόμιζε ότι είχε ζαλιστεί και είχε πέσει για ύπνο”,  ενώ γνώριζε ότι ο 54άχρονος είχε χτυπήσει με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα το θύμα.

Την επόμενη ημέρα (7/11) η  42άχρονη αλλοδαπή, μετέβη και πάλι στο Ξενοδοχείο, όπου εντόπισε νεκρό τον 40άχρονο και ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης και το Κέντρο Υγείας.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης.  Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης σε βάρος του 54άχρονου και της έκθεσης, για την 42άχρονης από το Νότιο Αφρική οι οποίοι συνελήφθησαν. Με την δικογραφία σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας