Εξάρχεια: Είσοδος των ΜΑΤ με πολιορκητικό κριό σε πολυκατοικία στην οποία έχουν κίνηση ιπτάμενοι αντιεξουσιαστές

Σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων ανάπτυξη δυνάμεων σε εγκλωβισμό οργανωμένης ομάδας αντιεξουσιαστών που κατέφυγαν σε πολυκατοικία

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η έφορος των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗΣ στην πολυκατοικία στα Εξάρχεια, από διαμέρισμα, με ανοιχτά παράθυρα, οι ένοικιο  είχαν στη διαπασών κλασική μουσική, ενώ σε άλλο διαμέρισμα, σε μουσική .. ποικιλία, νεαροί τραγουδούσαν Παύλο Σιδηρόπουλου «Τρύπες», ενδεχομένως αναγωρίζοντας στα στελέχη της ΕΛΑΣ .. καλλιτεχνικές ανησυχίες !

(17/11-17.30) Η πλατεία άδεια από κόσμο, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

(17/11-17.15) Επιχείρηση της Αστυνομίας και σε δεύτερη πολυκατοικία επί της οδού Στουρνάρη,στην οποία διακριβώθηκε κίνηση στην ταράτσα από “ιπτάμενους αναρχικόυς”, ενώ είναι σε εξέλιξη η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Πληροφορίες του NantiaReport.gr  αναφέρουν ότι η έφοδος των Αστυνομικών έγινε με χρήση πολιορκητικόυ κριού για να σπάσουν την πορτα. Προσαγωγές και συλλήψεις σε εξέλιξη από το σημείο της επιχείρησης. Νωρίτερα οι Αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν στη σύλληψη επτά αντιεξουσιαστών ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν σε πολυκατοικία επί της οδού Σπύρου Τρικούπη.

(17/11-16.50) Είσοδο των ΜΑΤ σε πολυκατοικία επί της Σπύρου Τρικούπη 3- 5, στα Εξάρχεια καθως  έγινε αντιλητή η παρουσία  οργανωμένης κινησης αντιεξουσιαστών. Από πληροφορίες του NantiaReport.gr  στην ταράτσα του κτηρίου παρατηρήθηκε κίνηση “ιπτάμενων αντιεξουσιαστών” και δόθηκε εντολή για επέμβαση στο κτήριο.

Στην έφοδο των Αστυνομικών  κατασχέθηκαν μολώτοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και γάντια μεταξύ άλλων. Εποπτεύων Εισαγγελέας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, από κοινού με τους Ανώτατους Αξιωματικόυς της ΕΛΑΣ, λαμβάνουν εικόνα  σε πραγαματικό χρόνο για την εξέλιξη της πορείας.

Συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ και υπερ του Ασύλου στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και στήριξης σε προφυλακισμένους τρομοκράτες από μπλόκ που συμμετέχει στην πορεία.

(17/11-15.05) “Σφραγίστηκε” το ΕΜΠ με παράταξη δυνάμεων ΜΑΤ εξωτερικά του ΕΜΠ, επί της Στουρνάρη και Πατησίων. Ανάπτυξη δυνάμεων παρατεταγμένες σε διάταξη “έκταση χειρός” σε όλο το μήκος της διαδρομής από το Σύνταγμα εως και την Πρεβεία ΗΠΑ .

Έλεγχοι περιφερειακά της περιοχής των Εξαρχείων σε άτομα με σακίδια, και ελέγχους στοιχείων ταυτότητας. Από νωρίς το πρωί της Κυρακής (17/11) βρίσκονται σε εξέλιξη, τα Μέτρα Ταξης της ΕΛΑΣ για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των 46ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.