Παραδόθηκε ο συνταξιούχος Αστυνομικός δράστης της δολοφονίας του γυμναστή

Παραδόθηκε ο συνταξιουχος Αστυνομικός, καταζητούμενος ως δράστης της δολοφονιας του γυμναστή, στην Ασφάλεια Αττικής.

Στην Ασφάλεια Αττικής παραδόθηκε (22/10) ο 62άχρονος Φώτης Μπέλλος, συνταξιούχος Αστυνομικός καταζητούμενος ως δράστης της εκτέλεσης του 48άχρονου γυμναστή στο έγκλημα στους Αμπελοκήπους. Μαζί του είχε και το όπλο του εγκλήματος, χωρίς ωστόσο να έχει απαντήσει πού κατέφυγε το βραδυ κι ενω ηταν καταζητούμενος για τη δολοφονια που ειχε διαπράξει. Στους πρώην συναδέλφους του, φέρεται να παρέθεσε τους ισχυρισμους του, σύμφωνα με τους οποίους επιχείρησε να αιτιολογήσει τους λόγους που δολοφονησε το γυμναστή Μάκη Μαρκόπουλο.

“Ηταν η κακιά η ώρα…” φέρεται να ανέφερε ο απόστρατος στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετά την παράδοση και τη σύλληψή του στην απολογία του.

Μπέλος_Φώτης

Οι κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται το γυμναστήριό του, ο γυμναστής, ωστε να επιτηρεί την είσοδο του χώρου, αποτέλεσε αφορμή για “οχληση” στον ιδιόρρυθμο οπως περιγράφουν συνταξιούχο Αστυνομικό ο οποίος είχε συχνά εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Ο Φώτης Μπέλλος αν και με ιδιορρυθμη συμπεριφορά οπως τον περιγράφουν γείτονες, γυμναζόταν στο ισόγειο γυμναστήριο του Μάκη Μαρκοπούλου. Σχόλια και η συμπεριφορά του, έγιναν ενοχλητικα με τις γυναίκες που να απευθύνονται στη διεύθυνση του γυμναστήριο. Την τελευταία εβδομάδα η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών ειχε ενταθεί με το 48άχρονο γυμναστή να ειναι ανήσυχος, ενδεχομένως και λόγω απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.

Όταν ο Φώτης Μπέλλος, συνάντησε το απόγευμα της Παρασκευής (21/10) το 48άχρονο γυμναστή, έπειτα από καυγά, καθώς “πίστευε” ότι οι κάμερες καταγράφουν τον ίδιο και τις κινήσεις του, φέρεται ο συνταξιουχος Αστυνομικός απευθυνόμενος προς το θύμα, «Πάω να πάρω το όπλο και έρχομαι να σε τακτοποιήσω».

Ο δράστης επέστρεψε λιγο αργοτερα πυροβόλησε τρεις φορες και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 48άχρόνο γυμναστή. Στη συνέχεια, αποχωρησε απο την οδό Πανόρμου με το όπλο στα χέρια. Μαρτυρια περίοικου, αναφερει οτι συνάντησε εκείνη τη στιγμή το δράστη ο οποίος τον χαιρέτισε οπως συνήθιζε, ως να μην είχε διαπράξει το έγκλημα. ΠανόρμουΟ Μπέλλος συνταξιοδοτήθηκε  από την Αστυνομία το 2008. Ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, και δεν είναι παντρεμένος.